Bude mi stačit průřez přívodního kabelu 4x4?
Petr Moravec:
Zadal jsem váš případ do Pavouka a vychází i kabel
CYKY 4B×2,5 do zátěže 9kW nad 9 už nevychází úbytek.
Jen jedna věc je v nepořádku a to ta že se jedná o zahrádku a pro zásuvky ze kterých se používají spotřebiče venku. je nutný proudový chránič se 0,03A (30mA)
Takže, pro tento případ bych asi použil kabel 5C×2,5
a doplnil bych na začátek tohoto kabelu 4pólový chránič.
A máte tím ošetřený celý domek včetně čerpadla pro bazén. Jen to zapojení prosím svěřte odborníkovi
Přeci jen je to vyhrazené zařízení!
Karel Sochor:
Čerpadlo u bazénu a zásuvky, které mám instalované venku, mám chráněné proudovým chráničem.
Petr Moravec:
Stejně bych použil 5C×2,5. Norma ČSN 33 2000-5-54
řeší PEN, ale pokud od elektroměrovéh o rozvaděče půjdete v soustavě TN-C-S tedy kabelem 5C, tak nevidím problém a ta desítka je pro tu budku opravdu přepych. Jen opravdu dbát na to rozdělení a v budce již nesmí dojít ke spojení PE a N, Proto jsem vám také chtěl vnutit ten chránič na začátek kabelu ten by si to totiž ohlídal.
Petr Moravec:
Stejně bych použil 5C×2,5. Norma ČSN 33 2000-5-54
řeší PEN, ale pokud od elektroměrovéh o rozvaděče půjdete v soustavě TN-C-S tedy kabelem 5C, tak nevidím problém a ta desítka je pro tu budku opravdu přepych. Jen opravdu dbát na to rozdělení a v budce již nesmí dojít ke spojení PE a N, Proto jsem vám také chtěl vnutit ten chránič na začátek kabelu ten by si to totiž ohlídal.
Petr Moravec:
odmáčkl jsem to 2× tak pardon :-).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana