Mohu vyrobit obal pc ze dřeva nebo plexi a odpojit PE vodič?

<< < (2/4) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: mptf  18.09.2008, 12:48

Neznám zdroj k laptopu který nemá tříkolík.

Například:
http://www.alza.cz/msi-napajeci-adapter-univerzalni-d58150.htm

Citace: mptf  18.09.2008, 13:01

Myslel jsem že když bych si postavil pleksi,nebo dřevěnou nevodivou pc case,tak zdroj nemusí mít kolík.

Musí. Není tam kvůli bedně, ale kvůli zdroji.

Zkuste alespoň uspořádat kabely tak, aby vytvořená zemní smyčka měla co nejmenší plochu. Já mám PC (DVI+audio) 3m od TV a hifivěže, všechno prokabelované, vysvazkované aby byla plocha smyčky minimální, izolované pouze anténní vstupy, napájené vše z 1 dvojzásuvky, a s brumem nemám problém.

Otakar Dosbaba:
Při tak malých vzdálenostech by zemní smyčka takové problémy dělat neměla.
Nuže, což to rovnou prohnat optikou? Optický DVI-D kabel se shání snáze, nicméně i HDMI existuje, např. ke koupi zde:
http://imagecz.cz/item/kramer-c-fohm-hdmi-po-optice-az-100-metru

mptf:
Takže-když si k notebooku koupím jiný zdroj bude to v pořádku. (poklona) .
ALE když mám novou TV,má HDMI,1,2,composit,scart1,2.Chtěl bych spíš tedy investovat do htpc,a říkáte že když to připojím digitálně-HDMI obraz i zvuk tak/stolek pod TV-2m kabel/ tak zemnící smyčka nebude??

Jiří Schwarz:
Tohle není o vzdálenosti mezi spotřebiči, ale o přípojení na jeden nebo více okruhů.
Já všem doporučuji vícenásobnou zásuvku na kabelu, s vypínačem, (tzv."psa") a spotřebiče, které jsou spojené jakýmkoliv způsobem na úrovni nf, AV,... signálu, mít připojené na napájení do jednoho bodu.
Pokud jsou zásuvkové okruhy v TN-C, stačí pár metrů "hliníku" a PC nebo plazmová TV má dost velký odbět na to, aby se to rušivě projevilo.

Zkuste to dát do jedné "zásuvky",  jestli to bude stejné.

Pokud jde o skříň PC z nevodivého materiálu, to nic neřeší, protože pořád jdou z PC různá vedení, která zaizolovat nemůžete, a navíc by se nekovovou skříní zvýšilo vyzařování různých frekvencí, které vám mohou rušit příjem TV, rozhlasu,...

mptf:
Stejnou nebo jinou-jiný okruh zásuvek /kuchyně má vlastní jistič/,tak či tak je to rušené.Televiz e do stejné zásuvky s pc,do jiné,do jiné stejné,/mám prodlužku s vypínačem/ rušené.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana