Mohu vyrobit obal pc ze dřeva nebo plexi a odpojit PE vodič?
mptf:
Měl jse normální crt televizi propojenou s notebookem, scartem, zvuk i obraz v pohodě.
Jen jsem koupil galvanický oddělovač do antény kvůli rušení TV antény.
(obraz,brum).
Ted jsem pořídil novou televizi, která je zapojená do zásuvky tříkolíkem.
Laptop má také tříkolík(trafo).
A ted je to navzájem rušené.
Když jsem na zkoušku vypojil trafo od laptopu tak je vše v pořádku.
Vím že se to nemá, ale skusil jsem si vyndat kolik ze zásuvky, funguje to perfektně, ale je to nebezpečné.
Zkoušel jsem zapojit vše do stejné zásuvky, nebo do jiného okruhu zásuvek (kuchně) je to stejné.
Máme doma novéí rozvody elektřiny, meď.
Uvažuji o stavbě nového pc-htpc-z plexiskla nebo ze dřeva-abych odpojil kolik ze zásuvky do zdroje pc/htpc/,a htpc bylo nekovové.
Nebo je nějaké jiné schůdnější řešení?
Fuk Tomáš:
Obávám se, že dřevěné PC by to neřešilo - neznám PC zdroj, který by byl spotřebičem II. třídy.
Protože potřebujete přerušit zemní smyčku, která mezi notebookem a TV má několik vodičů, nejjednodušší bude opatřit si druhý napájecí zdroj k notebooku, a to takový, který je připojen do sítě jen dvouvodičově.
Protože PE vodič ve stávajícím zdroji má za úkol eliminovat napěťové šoky při propojování zařízení a pravděpodobně i snížit vyzařování notebooku, bylo by dobře nepoužívat ten "izolovaný" zdroj jinde a dbát zvýšené opatrnosti při připojování (tj. zapojit ho do sítě až když je vše propojeno).
mptf:
(poklona) ,ale nejde jen o notebook.Nezná m zdroj k notebooku který nemá tříkolík.Proto si myslím že pc zdroj je jednoduší nedávat do plechové skříně,proto přeci musí mít zemák.
Jaroslav Hrůza:
problém je ve spínaných zdrojích přímo na vstupu sítě jsou většinou tři kondenzátory L-N, L-PE a N-PE přes které se tahá smyčka,
nejrozumnější bude galvanicky oddělit obě zařízení v signálové cestě, zvuk není problém, ale nepovím jak s obrazem, tam bude potřeba oddělení dle použitého druhu přenosu...
např. pro SPDIF naprosto báječně fungují linková trafa z starých fax modemů
mptf:
Stará televize měla jen scart.Takže jsem používal svideo na scart kabel.Nová televize,má HDMI.Notebook nemá,proto bych si raději poskládal HTPC ,s výstupem HDMI,nese zvuk i obraz.Myslel jsem že když bych si postavil pleksi,nebo dřevěnou nevodivou pc case,tak zdroj nemusí mít kolík.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana