Co by jste doporučili za přívodní kabel od elektroměru do bytové rozvodnice?

<< < (4/6) > >>

Kamil Novák:
Citace: akademik.richard  04.09.2008, 08:39

To Studený:

Rozplombovat si to může jakýkoli elektrikář, když si zavolá že rozplombovává. A distributor si to potom sám zaplombuje. Nikdo nic neplatí.

Tak tento, vámi popisovaný, způsob chování v neměřených částech si můžete v případě zájmu vyzkoušet např. v bývalém okrese Semily.

A zjistíte, že se velice mýlíte.  :(

akademik.richard:
To Novák:
Tak v Semilech už jsem to taky zkoušel, shodou okolností to je můj rajón. A je to tak jak říkám.

Lubomír Jindra:
Jako bych si vzpomínal na jedno téma které jsem zde před časem založil o tom, že vývody z elměr skříně by měly být TN-S, tak proč ČEZ distribuce stále předkládá v připojovacích podmínkách TN-C ... docela jsem zde tehdy dostal do nosu  (zliskat) 8)

Pavel Tesař:
To: Beláň
Je mi jasné, že do odbornosti na vás nemám, jenom nechápu, proč musíte každého, kdo má trochu jiný názor, nebo kdo se dovolí vás na něco zeptat, urážet. Připadá mi to zbytečné.  o:-)
 Chtěl jsem jenom vysvětlení pro investora proč musí kupovat dražší kabel, dražší svodič přepětí v modulu TN-S v podružném rozvaděči, když ho k tomu ani ČSN ,  ani distributor nenutí.

Kamil Novák:
Citace: akademik.richard  05.09.2008, 08:52

To Novák:
Tak v Semilech už jsem to taky zkoušel, shodou okolností to je můj rajón. A je to tak jak říkám.

Tak to máte buď, jakožto domácí,  protekci a nebo mne tam, jakožto cizince, oloupili.  :(
V každém případě jsem byl po nahlášení, že jdu "pod plomby" požádán, abch se přiležitostně zastavil kvůli formalitám.
Po příjezdu přes mostek za řeku jsem byl zkasírován o 140,-Kč/el.měrový rozvaděč.
Když jsem se podivoval, bylo mi sděleno, že je to normální postup v případě, kdy se musí znovu zaplombovat rozvaděč, odplombovaný cizím subjektem.  :o

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana