Je správné jištění třífázové sklokeramiky třemi jednofázovými jističi?

<< < (6/10) > >>

Štefan Beláň:
Spotřebiče na vaření pro domácnosti jsou většinou na napětí 1-3x230V. Na napětí 2-3x400V jsou některé přímotopné nebo akumulační  ohřívače vody a spotřebiče na vytápění. Proto výpadek jedné fáze u sporáku nic neohrozí. Prostě nepůjde třeba jedna plotýnka a trouba, nebo dvě plotýnky a podobně. Záleží na vnitřním zapojení. Se sporákem pro domácnosti (do cca 10 kW) s provedením 2-3x400V jsem se nesetkal.

Jirka Š.:
Pane Fasulis, neberte mě moc vážně - jsem totiž žertéř :-) Ale těch varných desek jsem si prohlédl poměrně hodně než jsem jednu zakoupil a ani jedna nepoužívala sdružené napětí. Z toho jsem usoudil, že to nebude obvyklé....

Georgis Fasulis:
To Jimmi Š.: OK, ale já taky ve svém příspěvku uvedl, že to nepředpokládám, nicméně vyloučit jsem to nechtěl. Už proto ne, že, jak taky píše pan Beláň, na sdružené napětí některé bojlery nebo jiné ohřívače opravdu jsou. Jinak já mám doma plyn. :-)

Roman Šulc:
Pravděpodobně se jedná o sério-paralelní řazení odporů dle polohy přepínače výkonu topných spirál ve varné desce.Omlouvám se panu Jírovy pro uvedení
v omyl a panu Kosinovi k radosti si sypu popel na hlavu.

Ivan Ševc:
Pane Jíra.
K poškození varné desky při výpadku jednoho nebo dvou jističů URČITĚ NEDOJDE. Při výpadku jednoho jističe jsou pouze dvě možnosti.
1. Nebude hřát jedna nebo dvě plotýnky. Zbývající dvě se budou chovat normálně. To při zapojení na 3 × 230V. (Pravděpodobněj ší zapojení).

2. Dvě nebo tři plotýnky budou hřát ma poloviční výkon. To při zapojení na 3 × 400V. (Méně pravděpodobné zapojení).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana