Je v současné době nějaká platná norma ČSN na revizi antistatické podlahy?
Jakub Hromádka:
(poklona) panu Beláňovi za odpověď. Odpor antistatické podlahy (lina) jsem měřil za pomocí měřícího přístroje Profitest S 100 dle návodu - trojnožka umístěná na vlhkém hadru,sonda,na trojnožce dřevěná podložka a na dřevěné podložce já. ( přesně vážím 75 kg, jak je vyžadováno ) Při měření jsem naměřil 20 kiloohmů, když jsem hadr vyždímal úplně do mrti tak jsem naměřil 50kiloohmů, čímž jsem se dostal na přijatelnou hodnotu. Ve vší podstatě jsem chtěl jen vědět, kterou normu mám uvést do revize ( podle které byla revize prováděna ) Výcuc z normy 33 2030 ( polabské škol.centrum) jsem si četl, ale nezdálo se mi to pravé ořechové. Normu 34 1382 nemám a není ani na CD polabského střediska.
Mějte se pánové a ještě jednou díky.
Hromádka
Jirka Š. Svejkovský:
Pane Koleso, vůbec nejde o to, jestli vás má někdo rád nebo ne.
Jde o to, že občas plácáte nesmysly a přitom se tváříte bůhvíjakou nemáte odbornost a zkušenost. Pro laika, který vás nezná může být taková rada k "nezaplacení".
Pokud máte jakýkoliv dotaz, čemukoliv nerozumíte, určitě se najde někdo, kdo odpoví na vaše otázky. Jenom se nepokoušejte radit, od toho jsou tady lidé s daleko větší kvalifikací i zkušenostmi (nemluvím o sobě - vyjeďte si seznam členů clusteru).
Pokud máte pocit, že vám někdo (třeba já) ubližuje, vyřiďte si svoje další působení na tomto fóru s administrátory - staňte se třeba členem clusteru a už ani neceknu (jinými slovy, skončím tady).
Štefan Beláň:
Omlouvám se panu Šohajdovi za zkomolení jména. :'(
« Odpověď #7 kdy: Dnes v 21:25 »
Miroslav Revús:
STN EN 61340-2-3 (34 6440)
Elektrostatika . Skúšobné metódy na stanovenie rezistancie a rezistivity tuhých rovinných materiálov používaných na zabránenie akumulácie elektrostatick ého náboja
na slovensku je len anglická verzia.
Milan Karvánek:
Pro doplnění přikládám úryvek ze svých revizí podlah. "Měření byla prováděna dle ČSN 34 1382, ČSN 33 2030 a dle ČSN EN 61340-4-1 a vyhodnocena dle ČSN EN 61340-5-1 ; -5-2."
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana