Je v současné době nějaká platná norma ČSN na revizi antistatické podlahy?

<< < (2/14) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Michal Kolesa  10.08.2008, 20:52

To mi nemusíte říkat to vím

V tom případě nechápu vaší poznámku.
Pan Hromádka se ptal, která norma řeší antistatické podlahy a pan Šohaja mu odpověděl. Očekával jste, že mu dotyčnou normu přiloží jako přílohu v pdf?

Jan Franěk:
To Kolesa:
Alespoň něco víte.

Pokud se pan Hromádka chce problematikou zabývat měl by investovat do příslušných norem. Ale domnívám se, že on to ví. Chtěl jen poradit ,  v které normě najde antistatické podlahy.

Bohužel nenašel jsem více než kolega Šohajda. Zkuste se obrátit přímo na ČNI. Tam vám jistě poradí.

kontakty najdete na www.cni.cz

Štefan Beláň:
Citace: František Šohajda  10.08.2008, 17:16

Vše najdete v ČSN 33 2000-6 příloha A....Tam máte popis jak a co se dělá u revize antistatické podlahy...dále vím že existuje norma na pokládku antistatické podlahy.

TO: Šehojda

Měření impedance podlahy podle ČSN 33 2000-6 nemá nic společného s antistatickým měřením podlah. (no)

Měření podle ČSN 33 2000-6 se provádí ke zjištění, zda se jedná o elektricky vodivou či izolační podlahu (okolí),  v souvislosti se stanovením ochrany podle ČSN 33 2000-4-41 ed. 2.,  tedy nikoliv z hlediska antistatických vlastností podlahy, viz čl. 61.3.5 poznámka N.

Elektrostatick é podlahy se měří podle ČSN 34 1382 "Zkoušení elektrostatick ých vlastností materiálů a výrobků".  Opatření se provádí se podle ČSN 33 2030 "Elektrostatika - Směrnice pro vyloučení nebezpečí od statické elektřiny"  (norm)

PS: V příloze je něco zadarmo. :)

Marek Laube:
To:Kolesa koukam,že jediné společné co máte s elektrikou je váš výuční list,který máte vystaven i na své adrese.Já jsem sice laik,ale vaše odpovědi celkově na tomto fóru jsou opravdu "NA ÚROVNI".Psal jste tu o vašem zdravotním stavu několikrát,ale myslím že nikoho toto opravdu nezajímá.Omlou vám se všem na tomto fóru,že jsem odbočil od původního tématu.

Michal Kolesa:
Já jsem zvyklý na to, že "mě nikdo nemá rád"

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana