Lze přeznačit hnědou žílu u kabelu na modrou?

<< < (2/4) > >>

Pavel Ryšavý:
To: Beláň

Celkem by mne zajímalo, jak by jste modrý vodič PEN se zelenožlutým označením na koncích v revizní zprávě označil jako závadu, a s odvolávkou na co? (Narážka na váš výrok, že by jste to nepřekous)

Štefan Beláň:
To: Ryšavý,
použil bych ČSN 33 0165 - Prováděcí ustanovení .
Modré označení PEN bych "překousl" pouze v Dánsku, Itálii a Polsku podle přílohy A - ČSN EN 60446.
Stačí vám to ?

Štefan Beláň:
To: Knedlík,
když jsem četl váš dotaz, zda se může přeznačit CYKY 3B na 3C, ani na chvíli jsem v mysli nezaváhal s odpovědí ANO. Sám jsem přeznačení mnohokrát praktikoval. Po pozorném přečtení ČSN 33 0167 čl.3, vám musím sdělit, že podle uvedené ČSN to nelze !  
Je to novinka i pro mne. V podmínce č.10 je - cituji " Tyto žíly ( černé, hnědé atd. ) mohou být použity pro jakékoli účely s výjimkou použití jako vodič ochranný nebo střední ( neutrální ) ".

Jaroslav Hasala:
Představte si situaci, kdy přijdete jako RT na revizi a někde bude použitý kabel 3B místo 3C. Kabel bude samozřejmě uložený pod hotovou omítkou. Vodiče budou přeznačené. Budete nutit investora k tomu, aby kabel vysekal ze zdi a nahradil novým?

K citované podmínce 10)
" Tyto žíly ( černé, hnědé atd. ) mohou být použity pro jakékoli účely s výjimkou použití jako vodič ochranný nebo střední (neutrální) "
Tato formulace se mi zdá dost nešťastná. Jakékoli účely - vždyť už nic nezbývá...?

Miloslav Janoušek:
To Jaroslav Hasala :To je dobré,v podstatě některé normy mohou být humorné čtení.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana