Poradíte mi s plánem rekonstrukce instalace v paneláku?
Rozvodak:
Citace: František Šohajda 11.01.2019, 12:11
Jistič "B" 16A je na zesilovač moc "silný"....
Tipnul bych si na nový byt nebo garsonku a přívod pro něj?
Nebo nějaký uzel pro internet.....t am je chlazení i topení...pro elektroniku.
Ne když je pevná instalace ukončená dvojzásuvkou v plechový bedně, kam si interneťáků připojení zdroje...
dxsi:
Pobavilo ma ako sa rozputala diskusia okolo ističa a odbehlo od povodnej temy .Preto som si to bol pozreť
Spravna odpoved je... Na streche je 50w vysielač radia a to že to nemajú na hodiny je preto že to maju dohodnute ako nejaky paušal kde namerali spotrebu energie na zaciatku a platia fixnu sadzbu
A tu zapečenú fazu (modra) som dnes poslal na spravcu domu .žial je to z mojeho bytu a je zapojená na zásuvky.Prečo sa tak stalo netušim.....
dxsi:
No ale rad by som sa poradil ako to riešiť u mna v byte .Uplne suhlasim kompletná rekonštrukcia niet o čom dalej diskutovať. Ale.... jednoducho to teraz nepojde.
Už si pozeram na nete stropne kazety montaz aby som skoval kabelaž od rozvadzača až do kuchyne.
Suhlasim že asi to bude rozumnejšie tahať od rozvadzača pre každe zariadenie vlastný privod
1-indukčna doska 3xfaza
1-truba 1x faza (neda sa privod pridružiť s indukčnou doskou ?)
pračka a myčka a chadnička sa neda pridružiť cez jeden istič ?
varna konvica , kavovar a mixer cez jeden istič ?
a doležita vec do bytu ten hlinik 3x faza a 1x PEN tiež musim nechať (treba ho rodeliť na PE a N ?
Rozvodak:
Citace: dxsi 11.01.2019, 21:17
Pobavilo ma ako sa rozputala diskusia okolo ističa a odbehlo od povodnej temy .Preto som si to bol pozreť
Spravna odpoved je... Na streche je 50w vysielač radia a to že to nemajú na hodiny je preto že to maju dohodnute ako nejaky paušal kde namerali spotrebu energie na zaciatku a platia fixnu sadzbu
A tu zapečenú fazu (modra) som dnes poslal na spravcu domu .žial je to z mojeho bytu a je zapojená na zásuvky.Prečo sa tak stalo netušim.....
Tak to víte, já tyhle interneťácký přípojky znám většinou jako ilegální odběr. V našich krajinách se neměřený odběr zřizuje zřídkakdy a né každý distributor je tomu nakloněn.
Stalo se tak kvůli zanedbané údržbě... Měli byste si tam zjistit, jestli a jak často se provádí revize HDV. Problém byl v přechodovém odporu na spoji té stoupačkové svorkovnice, hliník "teče", buďte rád že to byla jen fáze. Naposledy jsem byl u vypáleného PEN vodiče, končilo to devastací indukční desky a 1f spotřebičů...
Proto bych vám ještě jednou doporučil předrátování měděnými vodiči a výměnu hlavního jističe. Předejdete tak zbytečným problémům. Co s tím udělá zpráva domu, netuším, mějte na paměti že je to odbočka před vaším elektroměrem, předně byste se měl zařídit sám.
Rozvodak:
Citace: dxsi 11.01.2019, 21:37
No ale rad by som sa poradil ako to riešiť u mna v byte .Uplne suhlasim kompletná rekonštrukcia niet o čom dalej diskutovať. Ale.... jednoducho to teraz nepojde.
Už si pozeram na nete stropne kazety montaz aby som skoval kabelaž od rozvadzača až do kuchyne.
Suhlasim že asi to bude rozumnejšie tahať od rozvadzača pre každe zariadenie vlastný privod
1-indukčna doska 3xfaza
1-truba 1x faza (neda sa privod pridružiť s indukčnou doskou ?)
pračka a myčka a chadnička sa neda pridružiť cez jeden istič ?
varna konvica , kavovar a mixer cez jeden istič ?
a doležita vec do bytu ten hlinik 3x faza a 1x PEN tiež musim nechať (treba ho rodeliť na PE a N ?
Doporučil bych vám začít od elektoměrového rozvaděče.
Přivést nový kabel, v bytě nový rozvaděč.
Držte se toho, že spotřebič nad 2kW má mít vlastní přívod a jistič. Desku a troubu je záhodno vést samostatně.
Nad pracovní deskou je dobré mít alespoň dva samostatné okruhy pro zásuvky.
Dúležité je to dělat na základě projektové dokumentace a v souladu s platnými normami.
Šikovný elektrikář je schopen vám ten byt udělat na etapy, pokud tam bydlíte. V případě frézování drážek pro kabely a otvorů pro krabice ,radím byt opustit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana