Poradíte mi s plánem rekonstrukce instalace v paneláku?

<< < (6/9) > >>

dxsi:
ano do bytu ide 3X faza a 1x PEN vetko v hliniku Problem že činžiak je  z parovaneho betonu kde ani obyčajnou vrtačkou s priklepom nenavrtam hmoždinku. Všetko bude potrebne tahať  po stenách.

Dnes som si pozrel či by som nahodou nešiel cez  celu chodbu natiahnuť od elektromera až do bytu Ale čo stoto ked po  eleketromer je tiež hlinik a  aby toho nebolo malo tak som zistil zapečnu fázu (pozri uplne vlavo modra) priamo od zdroja napajania .Moj istič je ten 25A
To že cely byt nemožem prerabať je viac ako jasne ten parovaný beton je prekažka.

Rozvodak:
Citace: dxsi  10.01.2019, 21:45

ano do bytu ide 3X faza a 1x PEN vetko v hliniku Problem že činžiak je  z parovaneho betonu kde ani obyčajnou vrtačkou s priklepom nenavrtam hmoždinku. Všetko bude potrebne tahať  po stenách.

Dnes som si pozrel či by som nahodou nešiel cez  celu chodbu natiahnuť od elektromera až do bytu Ale čo stoto ked po  eleketromer je tiež hlinik a  aby toho nebolo malo tak som zistil zapečnu fázu (pozri uplne vlavo modra) priamo od zdroja napajania .Moj istič je ten 25A
To že cely byt nemožem prerabať je viac ako jasne ten parovaný beton je prekažka.

Proboha, pozvěte si tam elektrikáře ať vám vymění jistič a vodiče v tom elektroměrovém rozvaděči, než budete po tmě. Zřejmě u vás v domu nevědí co je revize, že?

Btw co je to tam za ten "B" 1x16A? Z toho vede snad 2x2,5... neznalej místních poměrů bych snad tipl že je to NO na nějakej zesilovač...

Elektrikář zcela jistě bude disponovat vrtačkou, umožňující "prúnik " i do toho vašeho betonu...

Jan Franěk:
Citace: Rozvodak  10.01.2019, 22:23

Btw co je to tam za ten "B" 1x16A? Z toho vede snad 2x2,5... neznalej místních poměrů bych snad tipl ..

Já to vidím na IT bastlíře  ;) ;)  Tak schválně kdo se trefil přesněji ;D ;D

Citace: dxsi  10.01.2019, 21:45

Nebudu tvrdit že to je úplná legrace, ale výmluva na beton vždy značila bandu bastlířů. Profesionál má, nebo ví kde si pújčit, kvalitní nářadí. Párkrát jsem se nad betonem taky zpotil a tedy vím o čem mluvím. Vždycky to nějak šlo.

Rozvodak:
Citace: Jan Franěk  10.01.2019, 22:38

Já to vidím na IT bastlíře  ;) ;)  Tak schválně kdo se trefil přesněji ;D ;D

Dle mě je to černota na napáječ nějakejch interneťáků.
Podle fota je tam konec HDV,  tak na 99% poslední patro pod střechou, takže anténka potřebovala napětí na zesilovač?  ;D
Vzádu vedou neuspořádaně slaboproudy...

Pan tazatel by nás mohl poctít fotkou celého rozvaděče, třeba na Slovensku nevadí průřez menší jak 6mm2 do elektroměru...  :D
Je to  v SK nebo u nás v ČR?

František Šohajda:
Jistič "B" 16A je na zesilovač moc "silný"....
Tipnul bych si na nový byt nebo garsonku a přívod pro něj? 
Nebo nějaký uzel pro internet.....t am je chlazení i topení...pro elektroniku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana