Poradíte mi s plánem rekonstrukce instalace v paneláku?

<< < (8/9) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  10.01.2019, 22:38

Já to vidím na IT bastlíře  ;) ;)  Tak schválně kdo se trefil přesněji ;D ;D

Nebudu tvrdit že to je úplná legrace, ale výmluva na beton vždy značila bandu bastlířů. Profesionál má, nebo ví kde si pújčit, kvalitní nářadí. Párkrát jsem se nad betonem taky zpotil a tedy vím o čem mluvím. Vždycky to nějak šlo.

Nedá mě to abych se nepodělil o novou zkušenost.
Pro práce venku v tomto počasí doporučuji kladivo z č.líp.
Sice moc nevrtá, ale krásně hřeje do rukou jak se přehřívá (vrtán beton 14mm/300mm hloubka 30 děr) mají to coby novinku v sortimentu.

dxsi:
Páni možem sa len opakovať že  mate uplne pravdu  ale ako som pisal je to tu to ale.....
Možno len pre odhahčenie, verte že nieje nič  horšie ako neplanovane tehotna manželka po 40tke ktora si bude stoj čo stoj trvať na svojom že do porodu bude mať novu kuchynu a spotebiče a linku má už somezrejme  vybrate (norm)

Preto žiadne dražkovanie  v tejto etape nebude a velmi dobra poznamka od p.Rozvodaka že dbať nato že nad 2kW vlastný privod s ističom
čo znamena  minimalne 4x  1faza a 1x 3faze od rozvadzaču

Rad si nechám poradiť  aku  kabelaž použiť ako aj ističe atd. (treba aj aku značku ističov)

Jan Franěk:
Citace: dxsi  11.01.2019, 21:17

A tu zapečenú fazu (modra) som dnes poslal na spravcu domu .žial je to z mojeho bytu a je zapojená na zásuvky.Prečo sa tak stalo netušim.....

To je prostě bolest Al rozvodů. Žádná údržba=problém jako ve vašem případě. Prostě časovaná bomba.

Citace: dxsi  11.01.2019, 21:37

a doležita vec do bytu ten hlinik 3x faza a 1x PEN tiež musim nechať (treba ho rodeliť na PE a N ?

To zaleží dost na místních podmínkách, ale většinou vyhovuje TN-C. ALe vidím že s tím nemáte zkušenosti, proto opakuji ještě jednou a naposledy, nechte to na někom kdo ty zkušenosti má, nebo oslovte přímo projektanta aby vám zpracoval projekt, kde budou vyřešeny všechny vaše otázky.

Citace: Milan Hudec  11.01.2019, 21:57

Nedá mě to abych se nepodělil o novou zkušenost.
.......

No, fakt dobrá reklama  ;D

dxsi:
Inak sused sa mi dnes chvalil ten čo ma na obrazku vedla mna ten 37A istič ako ma kuchynu v medi a spokojne spava. Ked som pozrel  tak ma  od elektromertu po bytový rozvadzač hlinik.
Takže tu je vidieť ako malo stači k radosti a spokojememu spanku  kde sa narozdiel od neho trham zo spania potom čo som zistil že chce polovička novú kuchynu  :D  :D  :D

Rozvodak:
Pozvěte si elektrikáře. Jistě nebude problém nové rozvody vést spisem pod linkou v liště a na chodbě ve žlabu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana