Co říkáte na call centra energetik?
Martin Novak:
To Minařík:
Pošlu číslo jednací.
To Doležal:
Před 30ti lety jsem byl na babiččině pohřbu, ale elměr vyřizuji nyní. Poslední dobou platba ca 80Kč/měsíc, no celou dobu mě to nestálo za vyřízení. Takže ted si to vypiju.
Milos Chroust:
<p>Mohu-li, rád bych také přispěl se svým příběhem. Nedavno jsem byl na opravě. Porucha spočívala v prohoření svorkovnice elektroměru - tedy zkrat při každém zapnutí (dříve či později). Pro odplombování byl dán souhlas operátorkou. Po likvidaci sršního hnízda v RE a následném zjištění závady mi dalo značnou práci vysvětlit problém. Pracovnice v první chvíli sdělila, že výměnu elektroměru musím udělat sám (prostě si nějaký přinést a dát ho tam). To jsme si po chvíli rozhovoru vyřešili. Potom prohlásila, že číslo elektroměru nemají vůbec v evidenci. Nedokázala už objasnit fakt, že na toto číslo elektroměru chodí už devět let vyúčtování. Nakonec se vše v dobré obrátilo, ale stálo mě to s přestávkami (pracovnice několikrát hovor přerušila a pak po chvíli zase zavolala) skoro 50 minut rétorické práce. Přišlo mi líto tolik času, když ještě nedávno to šlo vyřešit i s organizací výměny elektroměru během pár minut hovoru s příslušným technikem. Zvlášť když dříve byl technik většinou "místní" i pracoviště měl blízko, zatímco teď sedí od problému tak 50 km.</p>
Miroslav Minařík:
Otvírám toto téma znovu, protože se objevují nové stížnosti, kdy se stěžovatelé zmiňují, že na druhém konci drátu sedí zcela nekompetentní protějšky. Call centra jsou prý primárnš určena pro spotřebitele. Pokud se na call centrum dovolá elektrikář často jeho řeči operátor vůbec nerozumí.
Máte někdo podobnou zkušenost? Pokud ano sdělte zde prosím konkrétní podrobnosti.
Roman Šafránek:
Používám callcentrum distributora především na hlášení "bezproudí" (tento výraz jsem se naučil kdysi od operátorky a tak ho používám, vypadá to líp, než když volá Franta "ňeide mi eletrika do televizije"). Většinou se alespoň dozvím, že o tom ví/neví, pokud ví tak je univerzální odpověď závada na vn, pracuje se na ni, termín neznámý.
Zkušenost z jiných callcenter (velcí operátoři telekomunikačn ích služeb): Operátorka se mě snaží přesvědčit ať si restartuju ADSL modem u několikasetmeg abitové přípojky po optice, pokud je potřeba nějakou složitější technickou změnu, připadám si jako bych mluvil do stromu, takže jsem se naučil následující postup:
- požadavek posílám emailem s dobře dohledatelným předmětem
- počkám 10 minut
- volám callcentrum s tím, že jsem poslal mail, že je to urgentní a jestli by to mohli popostrčit k technikům (maily totiž vyřizují ty samé operátorky, ale až ve chvíli kdy mají čas, což je tak někdy k večeru nebo přes oběd)
- do mailu nezapomenu uvést zmínku, že doufám, že se službu podaří vyřešit v termínu daném "SLA TOP", kterou mi slíbili dopisem z 5.9.2009 (kdy jsem poslal písemnou stížnost na výpadky a kvalitu servisu...)
Většinou to funguje a poměrně brzy mi volá zpátky technik...
Jirka Š. Svejkovský:
Netvrdil bych, že jsou až tak neznalí. Volám často na ČEZ Distribuci kvůli odplombování. Trošku mi vadí, že se musím proklikat přes plechovou tlamu, ale s tím asi nic neudělám.
Pokud je problém technického rázu, obvykle dostanu kontakt na příslušného technika, se kterým to vyřídím.
Poslední případ, kdy byla paní chytřejší než já, se stal nedávno. Chtěl jsem nahlásit odplombování RE na společné chodbě, kde ještě nebyl elektroměr. Adresa jí nestačila, chtěla číslo odběrného místa, ale to jsem neměl zase já. Už jsem se chtěl začít čílit, jak to mám udělat, když se mě zeptala "... a nějaký jiný elektroměr v té skříni není?" (byly tam další dva).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana