Co říkáte na call centra energetik?

<< < (3/10) > >>

Jaroslav Jonáš:
Pracovníci a častěji snad pracovnice call center, a to nejenom v energetice, podle mých informací procházejí výběrem z mnoha uchazečů a po důkladném  proškolení musí projít testovými zkouškami, které se dále opakují třeba i dvakrát za rok, jak se různé předpisy mění a nové přibývají. Potom je čeká práce na směny mnohdy v nepřetržitém provozu, při níž je bombarduje jeden dotaz za druhým, jejich vyřizování dotazů zákazníkům je odposlechem kontrolováno a jedinou chvílí odpočinku je čas daný zákoníkem práce. Tady si nelze nevzpomenout na nedávné žalostné nářky některých revizních techniků, co si kdo dovoluje po letech opět ověřovat jejich znalosti, když oni sami nejlépe vědí, co mají znát a také to jistě všechno znají.
Jinak činnost call centra v energetice jistě svoje uplatnění pro zákazníky má, ale s něčím nemohu souhlasit. Ještě v minulém roce pro vstup do neměřené části opatřené plombami vydával v našem městě povolení, výhradně písemně z ruky do ruky, technik energetiky, pracovník odborně způsobilý podle vyhlášky 50/78 Sb.,  a to po projednání důvodu. Toto povolení bylo vydáno adresně na firmu zde evidovanou, případně elektrikáři, který svoji odbornou způsobilost podle vyhl.50 musel doložit osvědčením. Nyní stačí, když kdokoli zavolá zákaznickou linku energetiky, sdělí potřebu vstupu do neměřené části a číslo elektroměru a operátorka operativně věc zaznamená a sdělí termín, třeba za týden, kdy bude, po odstranění poruchy, vydán příkaz na opětovné zaplombování příslušného místa. Tento postup je jistě silně operativní, můžete zavolat v noci i o svátcích, zatímco dříve šlo věc vyřídit pouze v pracovní době technika energetiky. Největší změnu vidím ale v tom, zatímco dříve toto povolení vydávala osoba (pracovník) odborně způsobilá osobě rovněž odborně způsobilé a písemně, tak nyní to samé povolení vydá po telefonu v posdstatě elektrotechnic ký laik (ať se na mně pracovnice call centra nezlobí) osobě více méně anoymní, což může být rovněž elektro-laik.

Jiří Fuksa:
Přidám také svou zkušenost, neboť právě před chvíli jsem si stáhnul mail z Call Centra E.ONu.
Myslím si, že přes počáteční dřívější problémy z nemožností se dovolat se situace podstatně zlepšila.
Poslední záležitost jsem vyřizoval minulý týden a jsem spokojen.
    Raději využívám možnosti mailové pošty, kterou vždy potvrdí, takže mám v ruce i já nějaký doklad.
    Pravdou je, že nejsou svolní k našemu zažitému dřívějšímu způsobu, kdy jsme věděli, že jeden obvod má Franta a druhý Lojza, s kterými jsme se vždy samy a většinou k naší spokojenosti domluvili na čemkoliv.

Martin Novak:
Nechci řešit otázku vzniku call centra a jeho personální obsazení. Asi to má nějakou logiku a lidi jsou pouze takoví jaký jsou všude ...

Potřeboval jsem přehlásit starý elměr schodišťové spotřeby napsaný na mou třicet let mrtvou babičku. Samozřejmě platby za elměr jdou stejnou dobu z mého účtu (SIPO) stejně jako další dva elměry bytové spotřeby ve stejném domě.
Po půlhodinové debatě jak mám zajistit podpis mrtvé babičky, jak mám dokladovat úmrtí babičky a úplně nakonec stačilo pouze čestné prohlášení jsem obdržel poštou asi čtyři tiskopisy k vyplnění včetně rodného čísla, které mám zpět odeslat.
Upozorňuji, že na účtě byl vždy přeplatek k vrácení, který mě kupodivu chodil, ale byl na babičku takže pošta je nevydala:).
No tiskopisy mě moc nejdou, tak mě to leží na stole a o způsobu vyřízení si myslím své.
Což mě připomíná, abych to dořešil:)

Miroslav Minařík:
To: Martin Novak

Máte alespoň jméno pracovnice? Nebo spíš nějaké jednací číslo? A byl to E.ON? To je historka Absurdistánu. Asi bych ji čekal spíš od Zuzany Bubílkové, než v našich diskuzích!

Petr Doležal:
Nerozumím.Vy jste se dozvěděl o babiččině smrti až po 30 letech a teprve teď to  vyřizujete ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana