Co říkáte na call centra energetik?
Miroslav Minařík:
To: František Jiráček
Myslím, že nejde o zřízení a financování zelené linky 0800, samozřejmě, že zisky v energetice se pohybují někde jinde, než aby se uvažovalo, zda se vyplatí, či nevyplatí. Ovšem položme si otázku: "Co získá energetika navíc, když teď investuje do bezplatného volání?". Tedy proč by měla platit příchozí hovory? Odpovím si sám. Nezíská nic. Proto opakuji, myslím si, že bezplatná volání budou nasazena až v opravdovém konkurenčním prostředí. Tedy tehdy, když taková investice bude buď konkurenční výhodou nebo již nutností. Za něco jiného bych patrně považoval komunikaci se svými smluvními partnery, ovšem to bude patrně ošetřeno ve smlouvě? Nebo?
To: Milan Knop
Jde o to, co by měl pracovník call centra vše znát. Myslím, že především všechny administrativn í úkony se zřízením, údržbou přípojek. Asi bych neočekával odpověď na otázku "jaký je rozdíl mezi varistorovým a jiskřišťovým svodičem", ale patrně spíš kontakt na jiného, kompetentního pracovníka, který řeší odborné dotazy. Nebo jste měl na mysli neznalost na úrovni základní terminologie?
Jiří Špelec:
Ta bezplatná linka je k zamyšlení, to opravdu ano. Z filozofického hlediska potřebuji finanční nástroj ke zřízení i zrušení služby. Jinak jsem na jednu z těchto linek před nedávnem volal a mohu potvrdit, že pracovnice - robotky jsou opravdu na profesionální úrovni. Podobně jako u mobilních operátorů.Mě by zajímalo, zda ĺze takové povolání vykonávat dlouho. A také, zda to má nějaký dopad na rodinné příslušníky call robota postiženého profesionální deformací. Asi bych se neudržel, kdyby se mi z kuchyně přilétla nějaká asertivní odpověď alá call centrum. :-)
Milan Knop:
To: p. Minařík
Nemám na mysli detailní znalosti z elektrotechnik y, ale spíš standardní postupy při vyřizování různých žádostí a případných dodazů. Stává se že zákazník dostane silně zkreslenou informaci.
Příklad: Zákazník si zavolá a požaduje informaci na typ přípojkové skříně kterou si hodlá zabudovat do svého nového oplocení. Pracovník call centra ho informuje a zákazník si ji osadí.
Potom po čase dojde k realizaci zasíťování lokality, do tohoto místa je třeba osadit jiný typ skříně a zákazník se brání s tím, že takto ho informoval ČEZ.
A problém je na světě. Není neřešetilný, ale je to nepříjemné.
Myslím si, že zodpovídání takovýchto a podobných dotazů by mělo být fundovanější a ne nějak zákazníka odbýt a podat mu informaci sice správnou, ale ne v jeho konkrétním případě.
Miroslav Minařík:
To: Milan Knop
Rozumím, očekával bych právě vědomostní zdatnost v oblasti administrativn ích postupů. Ovšem typ přípojkové skříně to je technický dotaz. Díky, již to mám poznamenané.
Vlastimil Laube:
Moje zkušenosti z poslední doby jsou velmi negativní. Měl jsem například kontakt na technika z provozní správy Litoměřice, se kterým jsem měl projednat přípojku pro staveniště velkého závodu v průmyslové zóně. Nemohl jsem ho na telefonu (číslo bylo dle informace z call centra dobré) cca 14 dní zastihnout. Na call centru nebyli schopni zjistit, jestli tam ještě pracuje, zda nemá dovolenou. Nedostal jsem telefon ani na nikoho jiného z oné provozní zprávy, protože oni mají pouze telefonní seznam, ale když chcete někoho z provozní správy Litoměřice, tak nejsou schopni to najít. Nakonec jsem to asi po čtyřech pokusech vyřešil tak, že jsem kontaktoval technika z Děčína, kterého znám z jiných zakázek a ten mi informaci sdělil. Důsledek fungování call centra byl tedy takový, že jsem si užil půl hodiny zbytečného telefonování a nakonec jsem musel vyrušovat pracovníka, který s tím neměl vůbec nic společného.
Trochu jsem se rozepsal, ale je to proto, že mě ještě teď bolí krk, jak jsem nevěřícně kroutil hlavou...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana