Měli byste odvahu použít k laptopu neoriginální zdroj ?

<< < (2/4) > >>

Merick Kir:
Ono záleží na tom odku je ten zdroj pořízený.Pokud na tržišti, pak je to ruská ruleta. Používám univerzální zdroj v aute z 12V/ na cca 19V pro Fujitsu Siemens a nemám problém. Koupil jsem to tuším v Alfa Compu.

Martin Novák:
Je rozdil Noname a noname... Treba zdroj za 500 od tintona z trznice bych rozhodne neriskoval. Ale je spousta serioznich vyrobcu a kvalitnich universalnich zdroju za ceny lepsi nez orginal. Treba univerzalnim spinanym zdrojum od Nedisu nemohu nic vytknout, behaji jak hodinky i v naprosto silenych podminkach (pouzivam je na napajeni merici a regulacni technologie). Jeden jsem mel i otevreny a dovolim si tvrdit, ze je asi na stejne, nebo lepsi technicke urovni nez orginal zdroj k memu NTB Compaq. Ale vyrobce je seka v milionovych seriich, takze nepriplacim za "znacku".

V podstate se vam muze klidne stat, ze od toho cinana koupite za polovinu penez presne stejny zdroj, jako je orginal, jen v rohu bude chybet logo. Kde asi myslite, ze ten Siemens ty zdroje kupuje... 

Podobne u baterek. Orginal baterka k memu NTB od HP stoji 4700,-. Baterka od Saftu stoji 1900,- Czechokreditu a docela mne pobavilo, kdyz mi kamarad co u Saftu dela rekl "co myslis, vole, od koho asi tak bere HP baterky na stare notebooky"...

szt:
Takže třeba tímto http://obchod.nedis.cz/signys/signys?action=DETAIL&OID=000006062300100126 bych neměl nic pokazit ?

Kamil Novák:
Citace: Martin Novák  02.02.2008, 22:54

Treba univerzalnim spinanym zdrojum od Nedisu nemohu nic vytknout, behaji jak hodinky

Mohu potvrdit.  (jednicka)

Jan Plojhar:
Jde o to, jak má laptop dělané nabíjení, hodně přístrojů funkčně využívá proudové omezení zdroje a nabíjecí proud je tak dán právě tím zdrojem (uvnitř je již jen spínací prvek; zejména jde o 99% mobilů). Jestli ten nový bude mít stejné parametry, zejména funkce proudového omezení a jeho hodnoty, problém bych technicky neviděl.
Kvalita může být stejně diskutabilní u originálu jako neoriginálu...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana