Měli byste odvahu použít k laptopu neoriginální zdroj ?
raj:
Používám k práci výhradně notebooky Siemens Fujitsu pro jejich kvalitu. Zdrojů jsem na stavbách pár ztratil. Důležitý je ten proud, počítač s vybitými bateriemi skutečně tolik "žere". Napájel jsem je v nouzi vším možným. Vůbec bych se toho nebál.
Martin Novák:
Citace: Michal Szotkowski 02.02.2008, 23:01
Takže třeba tímto http://obchod.nedis.cz/signys/signys?action=DETAIL&OID=000006062300100126 bych neměl nic pokazit ?
Tak presne techto jsem uz namontoval snad ke stovce pro napajeni mereni, regulace, alarmu, pageru a podobne havedi. I navzdory nekdy skoro prumyslovemu prostredi zatim bez jedineho problemu nebo reklamace...
WarCZ:
Pokud zdroj bude splňovat vystupni napěti tak bych se nebal. při nejhorším upečete zdroj :o) Všechna řidicí elektronika je v NB
Jura Krikl:
Citace: WarCZ 03.02.2008, 21:37
Všechna řidicí elektronika je v NB
Řidici elektronika? čeho?
Martin Novák:
Citace: Jura Krikl 03.02.2008, 22:16
Řidici elektronika? čeho?
Tohle je asi otazka ktera vznikla na zaklade prispevku pa_na Plojhara a nasledni reakce prispevatele WarCZ. Ve starych noteboocich (tak nekdy v devadesatych letech) bylo nabijeni baterie skutecne jen obvodem z par odporu a tranzistoru a vyuzivalo se jistych vlastnosti orginalniho zdroje (treba proudove a napetove omezeni). Takze pouziti nahradniho zdroje jinych vlastnosti vedlo nezridka k docela zajimavym efektum.
Poslednich 10 let je ale ve vetsine notebooku pouzivano elektronickeho "battery managementu" s procesory, ktery umoznuje ridit nabijeni a vybijeni kazdeho z clanku baterie samostatne a jeste o stavu nabiti / vybiti informuje power management notebooku. tato ridici elektronika dnes tvori s baterii jediny zapouzdreny celek...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana