Měli byste odvahu použít k laptopu neoriginální zdroj ?

<< < (4/4)

Jura Krikl:
Ja si to myslel. měl jsem to na stary COMPAQ ARMADA. Proto mne to trošku dostalo, ktery z dnešnich vyrobcu tohle použiva.

Martin Novák:
Citace: Jura Krikl  03.02.2008, 23:43

Ja si to myslel. měl jsem to na stary COMPAQ ARMADA. Proto mne to trošku dostalo, ktery z dnešnich vyrobcu tohle použiva.

Tak to musel byt jeden z prvnich. Protoze co mam doma baterku ze stare Armady roku vyroby 97, tak uz ma jednochip u clanku baterie a spinaci obvod na kazdy clanek. Myslim, ze inteligentni power managementy jako soucast baterek se zacali pouzivat v obdobi, kdy se prechazelo z NiCd na Li-ion technologii, ktera je co se parametru nabijeni tyce trochu dost choulostivejsi ...

Jan Plojhar:
Jenomže ten jednočip v bat-packu jen vysílá signál pro NB, či nabíjet nebo ne a s výkonových prvků je tam jen pojistka proti nebezpečnému přebíjení při poruče nabíjecích obvodů v NB.  A v tom NB často bývá na tenhle drát apojený pouze spínač: "Nabíjet" = sepnuto a naopak. A celé to spoléhá na proudové omezení zdroje, jakým proudem se vlastně bude nabíjet, takže příliš velké proudové omezení znamená přetížení nabíjecí cesty.
Ano, v některých NB bývá měnič, který daný proud reguluje, takže proudová limitace zdroje je pak opravdu jen druh jštění. Ale neni to zdaleka pravidlo, hlavně u moderních NB, co mívají krátkodobě dost velkou spotřebu: Při nabíjení "jede" zdroj na proudovém omezení, počítač si vezme, co potřebue a zbytek nabíjí baterku. Teprve, když je baterie nabitá, řididlo ji odpojí a zdroj přejde do regulace napětí.

szt:
Tak jsem shrnul názory co tu zazněly a risknu to-nikdo nenapsal že by to mělo být nebezpečné...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana