Měli byste odvahu použít k laptopu neoriginální zdroj ?
szt:
Dívám se na rozdíl cen, originál Fujitsu-Siemens 19V 3.19A stojí kolem 2-3 tisíc, naproti tomu noname http://zdroje-nabijecky.iobchody.cz/PRODUKTY/Univerzalni+sitovy+zdroj+19V-+65W%7CAC-65W-EU/ stojí pár stovek.
Vynecháme-li _obecné_ pravidlo "levné věci jsou nekvalitní", v čem _konkrétně_ spočívá technický rozdíl mezi originálem a noname? Měli byste odvahu takový zdroj používat u svého notíka ?
Milan Karvánek:
Zapeklitá otázka. V obecné rovině jž dnes vůbec neplatí, že "čím dražší a čím značkovější výrobek, tím lepší kvalita" Ve světě neelektrických udělátek a hadrů to neplatí určitě. U elektrických udělátek je u značkového výrobku jediná jistota, že i když se podělá, bude ho možné lépe a snadnějí reklamovat. Ale ani to není docela pravda, protože zde záleží na tom od koho jste to koupili.
osobní vsuvka: Napodzim jsem koupil značkovou varnou konvici z internetového obchodu, po měsíci se přepálila spirála, reklamace proběhla korektně - tedy prodejce si nechal poslat vadný výrobek k reklamaci a od té doby nekomunikuje. A k čemu mi byl značkový výrobek? A k čemu mi je kupní smlouva a reklamační řád? Nemám ani konev ani prachy.
U toho zdroje bude strašně záležet na tom jak je uvnitř udělaný a jak moc je ošizený, u spínaných zdrojů to je dost klíčová otázka. Může být dobrý, ale také nemusí. Posoudit by mohl jen přímý znalec.
szt:
Možná upřesním otázku-notebook je po záruce, nicméně hodnotu kolem 10.000 Kč ještě má.
Levný zdroj bych tedy risknul, zásadní otázka je jaká je pravděpodobnos t že mi v případě poruchy odpálí notebook. Shoření samotného zdroje by mne až tak netrápilo, jde mi o notebook ..
Kamil Novák:
Citace: Michal Szotkowski 02.02.2008, 20:53
zásadní otázka je jaká je pravděpodobnos t že mi v případě poruchy odpálí laptop.
Obávám se, že na takto položenou otázku lze hledat odpověď nejspíš zde : http://www.vestirna.com/www2/vestba/index.php :-[
Miloslav Janoušek:
Pravděpodobnos t je stejná jak u toho značkového. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana