Jaký je váš názor na osazení tohoto bytového rozvaděče?
ferdo:
Citace: Miroslav Škop 28.01.2008, 19:40
P.S. schéma berte s rezervou, je to první nástřel budoucí realizace
Nechápem jednu vec ten kábel CYKY5Cx10mm2 na sústavu230/25A sú podla mňa úplne vyhodené peniaze do vzduchu inak podla schémata pre jedného skúseného montéra tak práca na max.3dni a zbytočne vela polemiky okolo jednoduchej veci taký skúsený montér za akého sa vydávate by takúto polemiku na fore ani nezačal.
Miroslav Škop:
FERDO
- CYKY 5Cx10 je z důvodu případného budoucího navýšení jističe na třífáz , teď to chci mít jen připravené . Průřez 10Cu proto, že jsem dopředu nevěděl jestli bude PEN rozdělen na PE a N u elektroměru nebo až v bytě. Kabel je dlouhý 4 m celkem .
- nejsem montér ani se za něj nevydávám . Problematika mně zajímá a tak se raději zeptám lidí s praxí . Ostatně při normách které mi nedovolí ani vyrobit bytový rozvaděč stejně musím.
Kamil Novák:
Citace: Miroslav Škop 28.01.2008, 19:32
Šéf ( přítelkyně ) rozhodla že mají komponenty UNICA super tvar a barvu .
Je to sice OT, ale proč je mi způsob rozhodování "šéfa" povědomý ? ;)
Miroslav Škop:
Ostatně , napadlo mně že po 1.2.2009 bude problém přepěťových ochran - chránič řešit u nových instalací víc lidí. Co s tím ?
Mirek Karel:
Myslím, že o proudových chráničích bylo na těchto stránkách napsáno snad nejvíce.
Jak tak pozoruji, toto téma se dá rozdělit do tří skupin.
1.Do první skupiny bych rozdělil odpůrce chráničů, kteří vesměs argumentují náhodným
vypnutím chrániče a následným škodám např.vytečení mrazáku a pod.Zkrátka
chrániče jsou vytahováním peněz z kapsy zákazníka a zdraví je až tím posledním
argumentem.
2.Druhá skupina preferuje použití jednoho centrálního chrániče pro celou instalaci.
3.Třetí skupina preferuje chrániče pro jednotlivé okruhy,což je příklad tazatele.
První skupinu bych ani nerozváděl,každá rada je pro ně drahá.
Druhá i třetí skupina je naprosto správné řešení, i když bych se osobně přikláněl ke skupině třetí, z důvodu příspěvku č.4 p.Beláně z 28.1.08.
Docela by mně zajímaly zkušenosti diskutujících, komu a za jakých podmínek náhodně vypíná chránič.Chráni č je docela chytrý přístroj a vždy vybaví ,chceteli vypne, při nějaké poruše.To ,že může svévolně vypínat a nadělat škody je holý nesmysl.Podle mně je chránič takovou vizitkou kvalitní instalace a zároveň i ochranou před špatnými spotřebiči.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana