Jaký je váš názor na osazení tohoto bytového rozvaděče?
Jirka Š.:
Citace: Mirek Karel 30.01.2008, 07:49
...docela by mně zajímaly zkušenosti diskutujících, komu a za jakých podmínek náhodně vypíná chránič...
Chránič mám jenom v koupelně. Instalace je několik let stará. Vypnul samovolně jenom jednou. Když jsem zjišťoval příčinu, ke svému úžasu jsem po otevření dveří koupelny uviděl pračku (zapnutou) a z ní lezla na všechny strany pěna. Od té doby používáme jiný prostředek na praní.
:)
Jura Krikl:
Všechny přistroje kolem člověka jsou pouze stroje, z čehož plyne, že si nedělaji nic ze sve vlastni vule. Pouze udělaji to co maji dělat. Stroj nechybuje, člověk zatim bohužel ano.
Jaroslav Jonáš:
Jeden centrální chránič 30mA na celý domek, včetně všech světelných obvodů považuji za nerozumný extrém - levné řešení, na každý obvod v domku chránič zvlášť považuji za opačný extrém - setsakra zbytečně drahé řešení a neobstojí tady ani vymlouvání se na bezpečnost ! Stejnou bezpečnost zajistí střízlivá volba, pro běžný byt dva chrániče, pro domek tři nebo čtyři chrániče. Jinak bude spousta chráničů ležet ladem s minimálním využitím, což je zbytečně drahé.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jaroslav Jonáš 30.01.2008, 22:57
Jeden centrální chránič 30mA na celý domek, včetně všech světelných obvodů považuji za nerozumný extrém - levné řešení, na každý obvod v domku chránič zvlášť považuji za opačný extrém - setsakra zbytečně drahé řešení a neobstojí tady ani vymlouvání se na bezpečnost ! Stejnou bezpečnost zajistí střízlivá volba, pro běžný byt dva chrániče, pro domek tři nebo čtyři chrániče. Jinak bude spousta chráničů ležet ladem s minimálním využitím, což je zbytečně drahé.
Konečně někdo se stejným názorem. (poklona) 8)
Miroslav Škop:
Nejsem proti - ale jak potom rozvaděč v bytě osadit ? Např. 1 chránič na světelný okruh a 2 chrániče na zásuvky a až za nimi jistit jednotlivé zásuvkové obvody 16 A jističi ?
Je fakt že řešení s proudochrániči je nejlogičtější ale na běžný byt cca o 6 - 7 000,- dražší
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana