Jaký je váš názor na osazení tohoto bytového rozvaděče?
Jana Nová:
Také "argument" o)).
Rudolf Parisch:
podle mě jste se bezbláznil ... vaše řešení s chráničem pro každý okruh mi přijde v pořádku ... kdyby oné instalaci byl ještě předřazený jiný chránič (hlavní) trval bych na selektivitě ,ale pokud je do rozvodnice napájena ze stoupačky s rozvodem TN-C,nemá podle mě dané řešení chybu ...naopak jsem rád ,že jsou ještě na světě laici co nerazí teorii : " dříve to taky fungovalo na dva dráty :) "
František Šohajda:
Hodně záleží na investorovi kolik peněz chce investovat do elektroinstala ce....jestli chce dát na každý okruh FI je jen dobře..ale normě vyhoví i celkový chránič pro všechny okruhy které ho mají mít....jen z praxe vám že takový to jeden hlavní chránič dovede i potrápit uživatele domku, zejména pokud je nainstalován el. boiler a je "horší" voda tak časem začne těleso pouštět více jak 30 mA a vyhazoval všechny okruhy chráněné "celkovým" chráničem....a hned sehnat někoho kdo to opraví výhodně náročné...
Martin Šedivý:
V bytech většinou instalujeme jeden centrální FI na všechny obvody a nemáme problémy s vybavováním chrániče. Při souhlasu investora se snažíme některé obvody řešit mimo FI. Většinou osvětlení mimo koupelny a případně i lednice a zmiňovaného "mražáku" Souhlasím s panem Hasalou i v tom, že lze takto řešit i RD. No, a když vyteče lednice, je to způsobeno závadou na spotřebiči nebo instalaci. A boiler? Jestliže není vše v pořádku, tak je jedině dobře, že FI vybaví a závada se odstraní včas. Použití chráničojistič ů na více obvodů bych uvítal, ale je to vyšší investice pro investra a zbytek už znáte..... Páni projektanti, tlačte ;)
Jaroslav Hasala:
Základem všeho je dostatečně velká rozvodnice a řádně popsané vodiče.
Řešení s jedním centrálním chráničem není z provozních důvodů moc vhodné, ale u menších objektů to je asi nejjednoduší a nejlevnější řešení.
Problémy s nežádoucím vypínáním skutečně bývají dost vzácné, navíc jsou většinou způsobené buď nějakým poškozením instalace (navrtané kabely) nebo vadnými spotřebiči.
A pokud je v rozvodnici dost místa, dá se i dodatečně instalace rozdělit na více chráničů.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana