Jaký je váš názor na osazení tohoto bytového rozvaděče?
Václav Bárta:
Miroslav Škop : ;)Návrh elektroinstala ce je super a máte jedničku,ale cháničema nešetřete a dejte jich tam klidně více.. :o lepší o chránič více než ležet v nemocnici. ;)A hlavně cyky 3*1,5mm(10A) a 3*2,5mm(16A)...
Miroslav Škop:
tý bláho,
já se neptal na průřez kabeláže , ptal jsem se jestli je PŘEDEPSÁN hlavní vypínač v bytovém rozvaděči za dveřmi bytu když před těmi samými dveřmi 50 cm daleko je před elektroměrem ( skříň na patře společná pro tři byty ) hlavní jistič 25 A .
Vše jednofázové , všechny prvky s In 10 kA .
Štefan Beláň:
Citace: Miroslav Škop 25.01.2008, 20:09
A musí být v tomto bytovém rozvaděči hlavní vypínač , když je od elektroměrového rozvaděče ( kde je hlavní jistič LSN 25 B ) vzdálen cca 50 cm ( hned za dveřmi ) ?
TO: Škop
I když se to v tomto případě zdá zbytečné, normy vypínač požadují a i z praktického hlediska je vypínání mnohem pohodlnější a pod kontrolou.
Je to o profesionalitě, a když už jste začal velkoryse, nešetřete na nepravém místě. :'(
Jaroslav Hasala:
Mě osobně se navrhované řešení líbí. Osobně bych přes proudové chrániče zapojil všechny okruhy, včetně osvětlení.
A nevynechal bych ani zásuvku pro lednici nebo PC. Pokud budou chrániče pro okruhy, které jsou považovány za důležité samostatné, nebudou problémy s nežádoucím vypínáním.
Hlavní vypínač není povinný u bytových rozvodnic do 25A (což je i tento případ), ale jistě je vhodný z provozních důvodů, jak psal kolega Beláň.
Pokud je to ještě možné, zvolte větší rozvodnici, pro případnou montáž dalších zařízení, např. přepěťových ochran.
Miroslav Škop:
Díky zy radu. Našel jsem rozvodnici PRA24218 ( dvě řady 2x 18 ) - hodila by se mi mechanicky víc , nebo posunu přívod níž a zapustím tam rozvodnici 3x12 , nebo 4x12 . Jsem zvědavý co mi řekne výrobce rozvaděče.
Naštěstí mám teď cca dva měsíce čas na rozhodnutí, prozatím jsem nechal odpojit původní hliníkový rozvod a na místě nového rozvaděče mám prozatímně jednu zásuvku ( viz foto ) , kterou mi připojila autorizovaná firma.
JAKÝ HLAVNÍ VYPÍNAČ MI PORADÍTE ? Na stránkách OEZ se mi ho nepodařilo najít. Může být mechanicky provedený "jako jistič - páčka" a být pod průhledným víkem v řadě s ostatními prvky rozvaděče ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana