Jaký je váš názor na osazení tohoto bytového rozvaděče?
Miroslav Škop:
P.S. Podotýkám že nejsem dealerem OEZ Letohrad ani u nich nemám procenta z prodeje o:-)
Dzerza:
Je to blbost.
Bydlím v 2+1 taktéž cca 70m2, mám jeden proudový chránič na všechno a následující okruhy:
10A na světlo
16A zás
16A zás
16A sporák
16A myčka
16A pračka
S jedním chráničem na všechno nebyly nikdy problémy - vypadl jedinkrát při zapojení vadné remosky.
Ušetřené peníze lze využít lépe - např. já jsem si teď koupil dražší sušičku AEG s tepelným čerpadlem, která má příkon 1400W.
Podotýkám, že mám za sebou VŠ elektro a čisté příjmy cca 40kKč měsíčně, takže jsem neměl důvod šetřit. Nejsem ale zvyklý vyhazovat peníze z okna.
Štefan Beláň:
Citace: Miroslav Škop 25.01.2008, 15:19
Chci se ujistit ( bez ohledu na peníze ) jestli to již není "paranoidní" řešení.
Teď ještě čekám na vyjádření pána který má rozvaděč vyrobit ( oprávněná osoba ) jestli mi dovolí dát to do rozvaděče 2x12 pozic 2 řady nad sebou .
TO: Škop
Naprosto určitě to není "paranoidní" řešení. Nebude dlouho trvat, a takto zhotovená bytová rozvodnice bude standard. Toto řešení bych očekával od profesionála a ne laika. Máte můj obdiv. (poklona)
Jediné s čím naprosto nesouhlasím je velikost rozvodnice. Doporučuji abyste volil rozvodnici minimálně třířadovou, 42 modulů a více. (jednicka)
Určitě nastane chvíle, kdy budete potřebovat něco do rozváděče doplnit a tak se raději předem pojistěte a 24 modů změňte.
Nezapomeňte na hlavní vypínač, pochopitelně 4pólový. ;)
Jirka Š. Svejkovský:
A jako hlavní vypínač vám dobře poslouží proudový chránič o reziduálním proudu 300mA s charakteristik ou S (selektivní, aby zbytečně nepadal). Ten vám také vyřeší ochranu před požárem na obvodech, kde případně chránič není.
Miroslav Škop:
A musí být v tomto bytovém rozvaděči hlavní vypínač , když je od elektroměrovéh o rozvaděče ( kde je hlavní jistič LSN 25 B ) vzdálen cca 50 cm ( hned za dveřmi ) ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana