Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  PROFI zóna.
| |-+  JAK TO MÁ BÝT? - projekty, návrhy, rozpočty
| | |-+  Kde najdu znění vyjímky pro galerky?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Kde najdu znění vyjímky pro galerky?  (Přečteno 3263 krát)
Martin Šedivý
*

« kdy: 22.01.2008, 19:15 »

Vážení kolegové, nasměrujte mě prosím někam, kde bych nalezl přesné znění vyjímky pro instalaci koupelnových galerek v zoně 2? Posuzuje se galerka jako celek, nebo záleží na orientaci popř. umístění přístrojů uvnitř/vně? Jaké krytí by měla splňovat? Díky
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Štefan Beláň
Karlovy Vary
*

Chránič je chránič!

« Odpověď #1 kdy: 22.01.2008, 19:50 »

TO: Šedivý

Vše je v ČSN 33 2000-7-701- ed. 2. O žádné výjimce nic nevím.  nenene

Problém je, že už nejsou stanovené podmínky pro umývací prostory, a tak se vše řídí podle prostoru a zón 0, 1 a 2 (zóna 3 již není). 
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Chránič chrání - jistič jistí.
Milan Karvánek
ČESKÝ ELEKTRIKÁŘ
*

RT E2A

« Odpověď #2 kdy: 22.01.2008, 23:02 »

Doplním kolegu Beláně... a z toho plyne, že některé galerky v některých koupelnách nelze umístit, zvláštěpak ty, které mají z boku orientovaného k vaně zásuvku  Smích . Ostatně to tak bylo vždy. Nevím o existenci žádné vyjímky.

Jiří Středa
OSVČ - živnostník
*

« Odpověď #3 kdy: 23.01.2008, 14:50 »

ČSN 33 2000-7-701, stále ještě platná, čl. 701.55N1
Další spotřebiče lze v umývacím prostoru instalovat za předpokladu, že  jsou pro  použití v   umývacím prostoru  výrobcem určeny  a jejích vlastnosti, které  použití v umývacím  prostoru umožňují, jsou  typově ověřeny.

To ale není vyjímka, pokud výrobce určí že je to pro danou zónu.... Smutek

revizní technik-E2/A ,  elektromontáže
www.jse-el.cz
Martin Šedivý
*

« Odpověď #4 kdy: 23.01.2008, 14:50 »

Pánové  poklona . Někde v minulých diskusích jsem zahlédl příspěvek, který zmiňoval nějakou vyjímku a tak jsem pátral a taky jsem žádnou nenešel. Ten příspěvek se mi nějak nedaří najít.
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.013 sekund, 21 dotazů.