Jak probíhá výměna el. hodin?

<< < (2/5) > >>

Radek Kroutil:
Citace: Petr Mandys  14.01.2008, 10:24

(poklona)  za odpovědi ohledně procesu. Dokázal by mi někdo ještě dát orientační odhad ceny, abych nenaletěl nějakému vykukovi.  (poklona) .

Když vám tady nastřelíme nějakou cenu, tak budeme vykukové my. To se nejdřív musí vidět. Co my víme, jak jste to natahal? Když už jste se snažil ušetřit, tak nehledejte , ,vykuky,, . Říká vám třeba něco pospojení? Střelíme tady nějakou cifru, pak k vám někdo přijde, zjistí, že je to zbastlený, stráví tam týden na opravách a pak když vám řekne cenu za práci, tak se odvoláte na nás, že jsme , ,říkali poloviční cenu,,

kokeš jiří:
vsem -ale trochu mimo toto tema i kdyz se mne to primo netyka. Jako neelektrikar sleduji diskusi zde jiz nekolik let. Nepotrebuji informace k praci, spise povazuji za dobre mit prehled i o jinych oborech. A porad mne mrzi, kdyz nekdo sedi na informacich, nebo pro zmenu plane plka a na vcelku slusnou otazku odpovi neco ve smyslu "to byste stejne nedovedl" Ano, nejsem ded vseved, nemohu znat vse. Proto se ptam tech, ktere povazuji za odborniky. Neni-liz pravda?  Sam  taky musim kolikrat babickam vysvetlovat, proc se dava Brufen na koleno i na zuby a neni mi hloupe, kdyz vse treba zjednodusim, ale odpovedet ze "byste tomu stejnak nehovela" mi pripada slaba. Nebo si myslite, ze kdyz nekomu poradite, tak prijdete o remeslo? Ne, to neni mozne, pracujete vsichni jiste kvalitne, bez reklamaci, v kratkych lhutach a za prijatelne ceny, takze vas nic nemuze ohrozit.  Ale moc jsem se rozepsal. Mozna zbytecne, ale kdybyste chteli priklad, jak lze take radit, nezistne a s opravdovou snahou pomoci, kouknete treba na forum mercedes-classic.cz  Urcite tam najdete nejake volani o pomoc a spoustu odpovedi s radou a nebo alespon pokusem rady. A o tom diskuse jsou.  Prosim admina, aby toto smazal ci presunul jinam, dle sveho uvazeni. Podobne tema jiz je zalozeno.

Milan Dupal:
Řekl bych, že pan Kokeš trefil hřebíček přesně a čistě na hlavičku!!
Musím mu poděkovat a souhlasit s jeho formulací. Přesně vyjadřuje i můj pocit z příspěvků "superodborníků" na Elektrice.

Radek Kroutil:
Víte, ona je rada a rada. V tomto případě se můžeme bavit o dvoutisících, ale i o osmitisících částkách. Záleží kdo to jak dělá. Jestli zaměstnanec melouchem po večerech, s revizí od stolu, nebo člověk, který se tím živí a dělá dle HZS nebo úkolem. Myslím, že stanovení nějakého finančního nástřelu od boku není odborná rada.
Tady se jedná o to, že s elektřinou není žádná sranda. Když třeba postavíte špatně zeď, lze zbořit a začít nanovo, když uděláte ale chybu v elektrařině, tak už to nemusíte nerozchodit.
Pan Mandys tady dostal odborné rady od p.Karvánka a Holaně jak postupovat.
Ona elektrařina je vzdělávání se na celý život, ne nadarmo je rozdělení na drobnou údržbu a na práce, které provádí odborný pracovník
Já osobně teda nejdu do prací, kde si komponenty kupuje investor sám. Oni si lidi koupí to nejlacinější na trhu (hobbymarkety) a pak mi volají po půl roce, že to přestalo fungovat a snaží se mi je vyreklamovat, že to bylo zapojením. Viz jiné příspěvky, kdy je tazatel jasně rozhodnut, my mu dáváme rady, že takto ne a pak stejně napíše, že to tak udělal...

Petr Mandys:
Ja myslim, ze jsem popsal celkem presne, jake prace bych chtel nacenit. Samozrejme chapu, ze pokud by bylo nutne neco predelat, tak se to musi do ceny promitnout. Ptam se na toto proto, ze se me nedavno snazil natahnout jeden statik, ktery mi nabizel cca tisicikorunovo u praci od sesti tisic bez DPH. To se pak clovek radej opta. Jinak abych odpovedel na otazku: Ano, pospojeni mi neco rika :-).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana