Jak probíhá výměna el. hodin?
Petr Mandys:
Požádali jsme si na ČEZu o zvýšení rezervovaného příkonu pro byt (1x15A -> 3x20A). Žádost byla vyřízena kladně. Zajímalo by mě, jak probíhá (posloupnost jednotlivých úkonů) výměna hlavního jističe a hodin. Na infolince ČEZu mi operátorka tvrdila, že hodiny není potřeba měnit a zůstanou mi ty staré (je na nich 10--40A 250V), což je (asi) nesmysl.
Spolu se změnou hlavních jističů jsme také vyměnili staré hliníkové rozvody za nové měděné. Zbývá zapojení nových bytových jističů, což bych raději nechal na elektrikáři. Jakou mohu očekávat orientačně cenu za následující:
1) Zapojení jističů v bytě: 4-pólový proudový chránič, 1 ks 3x16A, 3 ks 1x16A, 1 ks 1x10A (jističe i krabici mám koupené, cena pouze za zapojení).
2) Revize elektroinstala ce (byt 2+kk, 50 m^2). Revizi vyžaduje ČEZ jako podmínku pro zvýšení rez. příkonu.
3) Zapojení hlavního jističe na chodbě.
Milan Karvánek:
Problematika má dvě části:
1. výměna hlavního jističe a případné práce v neměřenéčásti > tam si pozvete elektrofirmu, která má oprávnění v neměřené části pracovat a oni zařídí již vše potřebné ( vyměmí jistič, případně vodiče, zajistí revizi odběrného místa a zařídí zpětné zplombování). jestli dojde i k fyzické výměně elektroměru je jen věcí rozv. závodů, to vám může být jedno.
2. rekonstrukce v bytě za elektroměrem > zde si opět pozvete elektrofirmu s ŽL a oprávněním k elektromontáží m od ITI a oni zařídí vše potřebné, na závěr vám vystaví revizní zprávu (prostřednictví m oprávněného rev.technika).
Vámi zamýšlená rekonstrukce přesahuje rozsahem "drobnou údržbu", kterou by si mohl laik provést svépomocí.
Petr Mandys:
Jen ještě upřesňuji, že se jedná o lokalitu střední Čechy — konkrétně Lysá nad Labem.
Michael Holaň:
Administrativn í postup: Zažádáte na předepsaném formuláři, který je na internetu o navýšení příkonu a změnu charakteru odběru tedy z 1-fáz. na 3-fázový. Následně vám přijde poštou "Stanovisko", kde ČEZ s tím souhlasí a pošle návrhy "Smlouvy." 4íslo "Smlouvy" musí souhlasit s číslem "Stanoviska". Platnost "Stanoviska" je uvedena v textu, např. u EONu je to 200 dní. Ve "Stanovisku " máte uvedeny podmínky připojení, též povinnost zaplatit poplatek za "podíl žadatele na úhradě nákladů" , který konktrétně u EONu je 3x25A x 500Kč/A mínus 16Ax200Kč/A. Následně můžete pracovat, čili platí technicky co uvádí kolegové výše. Doporučuji, aby firma, která montuje něco na elektroměrové desce ohlásila místně příslušné energetice utržení plomb. Až to budete mít hotové, pošlete vyplněný formulář "Podklad k uzavření Smlouvy ..", kde se firma , která vám to dělala podepíše a dá razítko, vy zaplatíte "poplatek, pošlete revizní zprávu za elektroměrový rozvaděč a za bytovou instalaci spolu s vyplněnou "Smlouvou" a s kopií dokladu o zaplacení na adresu místně příslušného kontaktního centra. ČEZ. Následně se s vámi technik spojí a dohodnete si den, kdy vám vymění elměr. Upozorňuji na to, že vše musí sedět, to znamená všechny údaje ve "Stanovisku, smlouvách na revizních zprávách, jinak se technik otočí a musí to dát vše do pořádku, hlavně pokud chcete i HDO.
Petr Mandys:
(poklona) za odpovědi ohledně procesu. Dokázal by mi někdo ještě dát orientační odhad ceny, abych nenaletěl nějakému vykukovi. (poklona) .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana