Jakou zvolit velikost jističe pro RD?

<< < (4/6) > >>

Jura Krikl:
Nevěšte hlavu ani jiný ud :-D - 8kW je třeba předimenzováno :-D. Z my zkušenosti - malej penzion. Hl jistič 25/3/B. Topeni sice plyn v bečce, ale jinak všev el. ohřev vody, podlaha a vše ostatní. Celkem 4 apartmánky. Hojně využívane. Někdy mam pocit, že ten jitič je "zavařenej" bo to neni možný. Dum je dobře rozfázováný a odebíra to co potřebuje v rozsahu levne sazby 20hod.  A pokud je všude natopeno - akumuluji energii do aku nadrže.
nebo možnost tepelneho čerpadla. Zkuste se mrknout na www.tzb-info.cz. Alternativní vytápění :-) Dnes je možností. Jen se zamyslet. Vždy je to otazka peněz ............ pak to jde samo

Míla Brtník:
Citace: Míla Brtník  12.02.2008, 14:53

Podmínkou připojení st. pozemku je vybudování samostatné kabelové přípojky 1kV. Na sloupu nn bude proveden svod kabelem AYKY 4x35, ukončený poj. skříní SP-100. Z ní bude kabel pokračovat dále a bude ukončen kab. pilířem SS-100. Z kabelového pilíře bude přívod. kabelem připojen vlastní RE-rozvadeč. Na kabel. přípojku 1 kV zajistí žadatel PD. S ohledem na vzdálenost odběrného místa je vám povolen jen standardní jistič 3x25A.

Náklady spojené s touto realizací plně hradí žadatel.

Může mi někdo prosím vyčíslit, kolik to zhruba bude?

Nicméně to nejdůležitější jsem se nedozvěděl :) :)

Jura Krikl:
No to je těžko raditi. Povězte co je to za delková míra: 
"Z ní bude kabel pokračovat dále a bude ukončen kab. pilířem SS-100. Z kabelového pilíře bude přívod. kabelem připojen vlastní RE-rozvadeč"
Zvlaště když cena kabelu se pohubuje v řadu desitek až stovek Kč.

Míla Brtník:
 :) Hlava děravá, vzdálenost mezi sloupem a pilířem ss-100 je cca 20 metrů a cena mě zajímá nejnižší možná. :)

Míla Brtník:
Tak jsem si ještě jednou prohlížel snímek z katastru a zjistil katastrofální :-\ omyl. Přehlédl jsem se v čísle pozemku a ty vzdálenosti jsou trošku jinak:

SP 100 --->  SS 100 cca 90 m
RE rozvaděč ---> dům cca 6 m

Poslední hřebíček do rakvičky... :'( :'(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana