Jakou zvolit velikost jističe pro RD?

(1/6) > >>

Míla Brtník:
Hodlám kupovat pozemek ke stavbě RD a byl jsem dneska na ČEZu se zeptat, jak tam lze přivést el. sítě. Vrazili mi do ruky formulář, ve kterém po mě chtějí spoustu informací, které ještě vůbec nevím, včetně toho, jak silný jistič budu požadovat. Poradíte mi, zda bude stačit jistič 3x25A?
 Zde je předpokládaný přehled spotřebičů, u el. kotle může ještě dojít ke změně, nemám spočítané ztráty.

El. kotel 8 kW
bojler 2 kW
trouba 1,85 kW
varná deska 2,5 kW
pračka 2,3 kW
světlo 3kW?
elektronika 1 kW
cirkulárka 3 kW?
var. konvice 2,2 kW
digestoř 0,1 kW
čerpadlo studna 1 kW
vrtačka, pila, bruska ruční 1,5 kW
žehlička 1,4 kW
vysavač 1,8 kW

Díky za rady.

Petr Doležal:
Viz odpověď pana Horského na podobný dotaz:
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,3990.msg46309.html#msg46309

Míla Brtník:
 (poklona) , přečetl jsem, leč můj problém to neřeší.
Abych dostal vyjádření od ČEZu, musím jim prý do toho formuláře něco napsat, i když nemám nic v ruce, ani projekt ani spočítané tepelné ztráty :-[
Takže bych byl rád i za nějaký hrubý odhad, myslím, že k tomuhle účelu to postačí.
Díky

Josef Křemen:
Pokud máte na mysli přímotopný kotel, tak při těchto spotřebičích + 8 kW topení bych se nebál jističe 3x25A. Nutný příkon přímotopného vytápění si vypočítáte z vytápěné kubatury RD (v metrech krychlových) x 25W. Pokud vás to vyjde na víc tak buď dát silnější kotel a jistič, nebo doufat, že 8 kW bude stačit. Víc než 8 kW topení + bojler+ vaření bych na jistič 3x25A nedoporučoval. a 8 kW by mělo stačit na 250 - 300m2 obytné plochy. 
Vím, že se ozvou hlavy pomazané a upozorní na možnost použití upřednostňujíc ího relé, ale proč to dělat jednoduše....

Míla Brtník:
Děkuju, tohle mi prozatím úplně stačí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana