Jakou zvolit velikost jističe pro RD?
Josef Křemen:
Opravdu, je to tak. občas ve spěchu po sobě něco nepřečtu.
300m3 x 25W= 7,5kW.
Je to přibližné určení příkonu topení které používám asi 12 let.
Samozřejmě, přesnější je výpočet od projektanta na základě tepelných ztrát.
Míla Brtník:
Tak mi dneska přišlo vyjádření z ČEZu a píše se v něm:
Podmínkou připojení st. pozemku je vybudování samostatné kabelové přípojky 1kV. Na sloupu nn bude proveden svod kabelem AYKY 4x35, ukončený poj. skříní SP-100. Z ní bude kabel pokračovat dále a bude ukončen kab. pilířem SS-100. Z kabelového pilíře bude přívod. kabelem připojen vlastní RE-rozvadeč. Na kabel. přípojku 1 kV zajistí žadatel PD. S ohledem na vzdálenost odběrného místa je vám povolen jen standardní jistič 3x25A.
Náklady spojené s touto realizací plně hradí žadatel.
Může mi někdo prosím vyčíslit, kolik to zhruba bude?
Míla Brtník:
A ještě drobnost (žádal jsem totiž jistič 3x32A a nepovolili mi ani el. kotel):
Tuto větu:
váš požadavek nemůžeme zcela uspokojit, neboť z vážných technicko-ekonomických důvodů nelze realizovat úpravy zařízení distr. soustavy. Pokud i nadále trváte na svém požadavku v plném rozsahu, dostavte se k nám k dalšímu jednání.
si mám přeložit zřejmě: vymyslete si, co chcete, ale zaplatíte si to....?
Jura Krikl:
Citace: Míla Brtník 12.02.2008, 15:02
váš požadavek nemůžeme zcela uspokojit, neboť z vážných technicko-ekonomických důvodů nelze realizovat úpravy zařízení distr. soustavy. Pokud i nadále trváte na svém požadavku v plném rozsahu, dostavte se k nám k dalšímu jednání.
si mám přeložit zřejmě: vymyslete si, co chcete, ale zaplatíte si to....?
NO Jistěěěěěě - co jste čekal? Za jak dlouho se vrati distributorovy investice vražena do zesilení (vymněny) odbočky k Vam? Nebo dokonce vymněny trafa a vedení poloviny vesnice.
Otazka je, zda Vam povolí aspoň sazbu na vytápění. A dale to řešit technickými prostředky ve vlastní režii a ve vlastním rozvaděči a idealně odebirat proud v hodnotě 24,5A po dobu 20 hodin. V dnešní době skoro teměř žadný problem.
Ovšem bez vypočtených tepelných ztrát postupujete riziko, že Vam to nevyjde. A pak budete muset operativně řešit (bastlit) jiným zdrojem tepla (krb, solar a pod.)
Míla Brtník:
Nepovolí, 8 kW el kotel mi zamítli, takže s koupí tohohle pozemku se asi rozloučím. :( :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana