Jakto ze 230 kopne i kdyz jsem odizolovan od zeme.
Štefan Beláň:
Citace: Jaroslav Hasala 08.12.2007, 19:15
Dělal jsem to neizolovaným klíčem, bylo po dešti a na nohou jsem měl promočené tenisky ... Klíčem jsem povolil všechny tři fáze a jsem rukou vyšroubovával povolené šrouby. Všiml jsem si, že vodiče jiskří. Tak jsem vzal vadasku a co by jste řekli ? No, byl tam ... :D
Přitom jsem tentokrát vůbec nic necítil ...
TO: Hasala
To snad nemyslíte vážně! (cryi)
Tomu snad nemůžou věřit ani malé děti, možná laikové ale elektrikáři? (doh) (plc)
PS: Aprýl není, tak jak si to mám vysvětlit? :o
Izolovaná síť?
Jan Alin:
Citace: Štefan Beláň 08.12.2007, 19:40
To snad nemyslíte vážně! (cryi)
Tomu snad nemůžou věřit ani malé děti, možná laikové ale elektrikáři? (doh) (plc)
No já bych nebyl takový skeptik, už jsem taky schytal pěknou pecku v okamžiku kdy bych ji nečekal a naopak jsem ji nedostal když byla prakticky nevyhnutelná. Dešťovka nemusí vždy znamenat že ji schytám, otevřel jsem víčko zás. CZG6343 a protože nebyla u vývodky dotěsněná ale víčko těsnilo dokonale tak jsem dostal obsah přímo na ruce, zásuvka pod napětím, proud vody nepřerušený, já v sandálech v trávě (byla na venkovní zdi objektu). Necítil jsem nic než mokro.
Ono někdy stačí málo, např. jeden list papíru do tiskárny 80tka gramáž vydrží 1kV.
Jaroslav Hasala:
Věřte - nevěřte, bylo to tak ...
Nevím, jestli jsem měl zrovna tak suché ruce nebo jestli zrovna nade mnou bděl anděl strážný ...
Ale podobné příběhy slýchám celkem často, takže to asi tak vyjímečné nebude ...
Absolutní raritou mezi mými známými byl jeden starý praktik, ten měl snad nějakou imunitu či co ...
Všechno zapojoval zásadně pod napětím, prsty se dotýkal fází místo vadasky ...
Martin Novák:
Vzpominam na pana udrzbare ktery pusobil na nasi elektrotechnic ke prumyslovce leta pane 1983, kdyz jsem tam jako mlade ucho studoval. Ten zasadne misto vadasky pouzival naslineny prst a privod vypinal pouze v pripade ze se obaval zkratu. Vypinace nebo zasuvky ve tride bezne menil pod napetim. Rikaval, ze on je uz za ty leta proti elektrice imunni a kdyz jej nahodou neco okopalo, rikal tomu "ockovani". Vzdycky ale nezapomel upozornit "kluci, vy tohle nezkousejte, vas by to zabilo" a pak uz se vesele hrabal v rozvadeci pod napetim...
Vuci elektrice byl imunni, vuci volovi ve Fabii ale ne. Zemrel loni na jare par tydnu po svych osmdesatinach kdyz jel na kole 15 km do mesta na nakup...
dolac:
Páni, o čom tu diskutujete. Odporúčam si ešte raz prečítať otázku autora príspevku a jeho ďalšiu reakciu. Citujem: " Nemluvím z vlastní zkušenosti nejsem blázen abych to zkoušel Úsměv. ale stejně mám za to že kdybych si tady teď stoupnul na dřevěnou židli tak mě to kopne stejně tak-i když podle teorie by nemělo"
On netvrdí, že ho to koplo, on si iba myslí že by ho to teoreticky mohlo kopnúť, bojí sa to vyskúšať, preto sa pýta odborníkov, aby sa uistil. Myslím že už Vaše odpovede ani nečíta, ináč by sa asi ozval. Alebo to už vyskúšal. :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana