Musí i chránič vypnout i při přerušeném N vodiči na přívodu?

<< < (10/11) > >>

Milan Karvánek:
Já sdílím názor kolegy Roubala. To, že spousta montérů chodí nakupovat materiál  podle oka a ceny je jen a jen jejich problém, případně problém jejich zaměstnavatele . Ten kdo dělá dle dokumentace, to má dané od projektanta.
Osobně nesouhlasím s neustálým zpřísňováním a upevńováním nařízení, příkazů, zákazů a zákonů. Ono bohatě stačí, když se lidé budou řídit předpisy stávajícími a zdravým rozumem.  

P.S. A proč se zde všichni navážíte pouze do Fa Bonega? Copak jsou jediní, kdo na trh dodávají elektronické proudové chrániče? Možná bych zde měl zveřejnit aserivně demagogické odpovědi zástupce ABB na téma proudových chráničů integrovaných v zásuvkách Tango. Oni si absoolutně žádný problém jako výrobci nepřipouští a ani se nesnaží nic vysvětlit jako pan Hudeček.

Jan Alin:
Citace: Lubomír Roubal  25.11.2007, 21:33

Co znamená "prokazatelně vědět že riskuji"?

Citace: Lubomír Roubal  Dnes v 20:43
Nemůžete přece lidem dělat chůvu, když chtějí riskovat.

To riziko jsou Vaše slova  :) a prokazatelně je podle mě uvedení v návodu který je vždy dodán s výrobkem. Když si přečtete tuhle diskuzi od začátku je jasně vidět že ani lidi od fochu o téhle skutečnosti moc nevěděli.
I já měl u mikrovlnky v návodu napsáno že se v ní domácí zvířata sušit nesmí i když je to absurdní tak proč nenapsat že jeden typ chrániče za určitých podmínek nefunguje. Na druhou stranu už se toho píše všude tolik že to ve skutečnosti stejně nikdo nečte  :(.

XL:
No čekal jsem od Bonegy sice podrobnější vyjádření s citací článků norem a doporučení výrobce kde lze DI použít a kde ne, ale i tak je sympatické, že je jasno co je elektronické a co ne a snad se časem dočkáme i jasného označení na balení všech výrobců a relevantních informací od prodejců. Je ale jasné, že bez informovaných zákazníků to nepůjde a tak tato diskuse alespoň k něčemu byla....

crtec:
Citace: Jan Alin  25.11.2007, 20:50

Tady jde ale o to aby prokazatelně věděli že riskují, oni to totiž ve velké většině neví  >:( a nikdo se jim to ani moc nesnaží říct a to je asi to nejhorší.

(poklona)
  Velice zajímavá diskuze.
 Já myslel, že když ektrikář má papíry na to co dělá, tak prokazatelně ví!! Za to je placen a kvuli tomu za naše prachy přezkušován - prokazatelně!!

Když mi automechanik nalije do motoru hydraulickej olej a ja kvuli tomu zruším auto, těžko u mě pochodí s tím, že na obalu bylo napsáno OLEJ.
   Jestli někdo nainstaluje nevhodný chránič, nemůže si stěžovat na výrobce, že na krabici napsal CHRÁNIČ!!!

nejsem elektrikář, chtěl jsem jen vědět jak zapojit 2 zářivky na 1 tlumivku a dostal se až sem...

Kamil Novák:
Citace: crtec  11.12.2007, 16:58

Za to je placen a kvuli tomu za naše prachy přezkušován - prokazatelně!!

Promiňte ale tohle mne zaujalo. Nemohl byste trochu poodhalit svoji identitu, když zde tvrdíte : "za naše prachy přezkušován ".

Kdo jste, že je elektrikář přezkušován za vaše prachy ?  (ssur)

A nemohl byste mě také zahrnout do množiny elektrikářů, přezkušovaných za vaše ?  o:-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana