ADMIN -- Pane Mikolášku pošlete mi prosím z vašeho románu jednu větu. Ta věta má být diskuzní otázka. Otázka je věta kterou se ptáte. Každá otázka je zakončena otazníkem. Otazník vypadá takto "?".
. Hned jak to obdržím opravím to a otevřu.Protože jsem se nedostal k upřesnění problému s určením vnějších vlivů a jak koukám tak se to posunulo o 10 řádků,tak tento problém upřesňuji a zároveň jsem založil nové téma.
Investor vlastnící větší budovu,kterou pronajímá a provozuje se na mě obrátil,abych mu komisionelně(česky?)určil vnější vlivy pro jednotlivé místnosti. Samozřejmě komise je složená sice s odborníků, ale většinou to je na projektantovi elektro.
Takže jsem v rámci úkolu navštívil i s komisí provozovnu -masážní služby-podotýkám už v provozu cca 8let,instalace budovy před rokem 92,nezjištoval jsem provedení instalace, ani kdo jí dělal , to není předmětem zakázky.
v tomto bodě mě nezajímá ani jaký mají živnostenský list, ani jakou má kvalifikaci ten,kdo tyto služby provozuje,
ale pro mě je rozhodující co tam vlastně skutečně dělajíProvozovna má asi 12 místností z nichž asi polovina je z hlediska vnějších vlivů bezproblémová(vstup,kancelář,chodby,šatna ,kuchyňka,tělocvična)
ovšem v jedné místnosti je sprcha a masážní vana--to by ještě šlo,ale v dalších místnostech se nacházi různá zařízení a přístroje napájené ze zásuvek 230V AC,které vyrábí a teď se podržte teplo,tlak.podtlak,ultrazvuk,
upravené světlo - laser(žádné chirurgické zákroky),pára, světlo,vibrace.
Na internetu to najdete snadno pod masáže nebo kosmetické salony,po zaškolení tyto mašinky (velké asi jako pračka)může po zaškolení firmou pod odborným dohledem provozovat kdekdo,přičemž odpovědná osoba dle živnostenského zákona nemusí být trvale přítomna.
Cena takových zařízení se pohybuje přes 100 000,-kč.
Teda v uzovovkách to -pozor -léčí a odstraňuje tuky,celulitidu,vrásky a buhvíco.
Některé přístroje používají elektrody.prou
d zanedbatelný.
Baby leží nahaté na leháhkách s kovovým polohovatelným podstavcem
a klidně se ho mohou dotknout(teda podstavce)
Samozřejmě,kdo na to má si toto zařízení může koupit domů,ty lacinější inzerujou v TV, ale ty jsou na baterky,teda malé napětí.
Kdybych to projektoval,tak bez ohledu na normy tam dám chránič 0,03 a všechno pospojuji.Ale to pospojení bych při revizi chtěl měřit!!
Tak a teď to v tom protokolu to nasadit na nějakou normu?!?!
A to mě napadla ta ČSN 33 2140- už bez překlepu,pořád platná
Podmínky P0,P1,P2,P4 splňuje vlastně už ČSN 33 2000-4-41 a chránič,
navíc kromě HOP je tam i PA pro jednotlivé místnosti s možností měření vývodů.Samozře
jmě všecho pěkně nadimensované.
Ještě opíšu normu
str.35 místnost pro hydroterapii
místnosti,kde jsou pacienti léčeni metodami hydroterapie-zkráceno-
vodou s přísadami nebo bez přísad,bahnem,párou,včetně másáží a termoterapie ve vodě
str35 místnost pro fyzioterapii
místnosti,kde jsou pacienti léčeni fyzioterapeuti
ckými metodami,
například působením elektrické,mechanické nebo tepelné energie,případně použitím horkého vzduchu.
Omlouvám se za češtinu a překlepy
většinou mi píše manželka,psaní na stroji mi nejde,to je problem
důchodců,co používáme PC ,teda kreslení je docela OK programům.
Budu docela rád za vaše názory,zejména těch co se ozvali před 3 dny.