Prý vyplývá z nové ČSN 33 2000-4-41 povinnost fíčka pro nové bytové zásuvky.
Jan Alin:
A co teprve ten řev když po zkoušce tlačítkem chránič zase zapnu ale N kontakt nějak po té době nemá ten správný dotyk >:D, pak se teprve dějou věci :o. Jo jo já bych ty chrániče předepsal úplně všude a pokud možno tlačil na snížení jejich ceny, alespoň zažijeme trochu srandy o:-).
Doufám že tohle někdo nevezme vážně (surprice).
Martin Kurka:
Citace: Jura Krikl 23.10.2007, 20:24
Už jsem to tu někde psal. Jak začnou houkat sireny každou prvni středu ve 12:00, vyhledám nejbližší chranič a lupnu ho, at je na něm pověšena třeba cela JIPka:-)
Řikam to i lidem v okoli, da se na to vzpomenout:-) Jsou slyšet všude:-) - ty sireny i ten řev po testu chrániče:-)
Něco jste mi tím připomněl- četl jem to tu na
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,729.0.html
Prijde elektrikar na jednotku intenzivni pece. Rozhlidne se kolem a vidi, vsichni jsou na pristrojich: "Ted se poradne nadechnete, budu menit pojistky"
Takže už víme, i kdo to byl a co při tom houkalo... :)
František Jiráček:
Kdo určí, že nějaký okruh je určen pro speciální přístroje a nemusí přez Fíčko?
Samozdřejmě projektant, ale projekt není všude ( myslím si, že každý jednou dělal něco bez projektu ).
Jirka Š. Svejkovský:
No to koukám! Teď se budu každý ráno fackovat před zrcadlem ;D. Já (jako projektant) navrhnu, že konkrétně tato zásuvka bude pro PC. Pak přijdu já (jako revizák) a budu se ptát, jak zajistím, že do ní za čas někdo nepíchne třeba televizi. Toto zajistit v domácnosti je nemožné - za pár let je z ložnice třeba obývák. V kanclech to bude lepší, ale o moc ne.
Neměly by ty zásuvky určené pro speciální spotřebiče být nezáměnné (to jenom rejpu)?
Jaroslav Hasala:
To Svejkovský :
Taky to můžete udělat opačně, dát všechny zásuvky přes chrániče ... ;)
Možná časem přijdete na to, že to funguje bez zvláštních problémů ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana