Prý vyplývá z nové ČSN 33 2000-4-41 povinnost fíčka pro nové bytové zásuvky.
Milan Karvánek:
Doufám, že se nedožiju doby, kdy v rámci vyššího principu ochranířského budou muset laici doma používat při spínání světel a zastrkování vidlic do zásuvek speciální dielektrické rukavice. Samozřejmě nejlépe na jedno použití s příslušným atestem a nakupované ve speciálních prodejnách a zatížených zvláštní státní daní za bezpečnost. (surprice)
Takový normálně myslící občan, zachovávající základní pud sebezáchovy při rozumném užívání elktrické instalace je zřejmě dle názoru našich moudrých hlav vyhynulý druh.
Štefan Beláň:
TO: Alin
Je to věc odborného názoru a pohledu. :-\
Každý se musí rozhodnout sám za sebe a je odpovědný za svou bezpečnost. :)
Spoléhat se na to, že jistič vypne, a to pouze teoreticky, protože se funkce jističe nedá ověřit, je z mého pohledu technika absurdnost, když mi dnešní technické prostředky umožňuji použít přístroje, u kterých si mohu jako technik ověřit funkčnost měřením a každý laik zkušebním tlačítkem! (doh)
Jan Alin:
Citace: Štefan Beláň 23.10.2007, 19:15
Je to věc odborného názoru a pohledu. :-\
No právě že ani ne tak odborného. Odborník ví že se chránič musí občas pohnout ale laik ne. Bohužel chránič je před veřejností prezentován dost nevhodně jako samospasitelné zařízení a lidi se přestávají elektriky bát. Škoda že se nejde cestou vzdělání, bylo by to podle mě smysluplnější :(.
Milan Karvánek:
Správně, vstávat a cvičit! s vybavovacími tlačítky chráničů! Ač elektrikář, nějak mám každý den celou spoustu zajímavějších činností než promačkávat tlačítko chrániče. Skvjelá diskuse, takže jsem vstal od PC a šel ho tedy zmáčknout, asi po třech letech.
Jura Krikl:
Už jsem to tu někde psal. Jak začnou houkat sireny každou prvni středu ve 12:00, vyhledám nejbližší chranič a lupnu ho, at je na něm pověšena třeba cela JIPka:-)
Řikam to i lidem v okoli, da se na to vzpomenout:-) Jsou slyšet všude:-) - ty sireny i ten řev po testu chrániče:-)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana