Proč chtít ještě aktivní bleskosvod, když má již přepěťovky?

<< < (5/6) > >>

Martin Ištok:
A ako je urobené tienenie pred elektromagneti ckým polom ? Pri zásahu bleskom aj pri správnej inštalácii všetkých stupňov prepäťových ochrán a zvodičov bleskového prúdu, citlivá elektonika nemusí prežiť.  Zničí ju elektromagneti cký impulz vyvolaný prechodom bleskového prúdu . ( a bude poriadny, ak má aktívny bleskozvod v dobrom prípade dva zvody !)

František Leopold:
To el.magnetické pole je nepříjemná věc, je pravda, že část odstíní budova samotná, ale i tak to může být problém..Na to je asi opravdu každá ochrana krátká..Člověk holt musí doufat, že ho blesk mine :)

Petr Doležal:
Tak,tak, velice nepříjemná. Viz předposlední příspěvek v tématu
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,5410.msg35705.html#msg35705

František Leopold:
Mimochodem, když už jsme u toho elmagnet.pole, myslíte že jde nějak speciálně ochránit server, který bude mít dotyčný zákazník v domě? Sice je pravda, že WiFi anténa je cca 3m od jímače,UTP kabel od ní je také chráněn datovou přep.ochr. a server samotný je umístěn v plechové "krabici",  kterou sem pro jistotu také uzemnil..

Petr Doležal:
Jestli vás k tomuto dotazu inspirovala moje fota, tak vězte, že v žádném ze 13 zařízení (PC, TV, audio věž, VHS a DVD) elektronika poškozena nebyla.
Zato vyhořela elektronika výtahu, STA, Karnevalu a DT.
Je pravda, že v bytě mám přepěťovku ve dvou značkových "pětipsech",  ale jestli pomohly, nevím. Vzhledem k té vyhořelé elektronice společných provozů mi to spíše připadá, jako by část výboje šla přes PEN ve stoupačce na chodbě (na střeše ventilátory, 9 nadpodlaží)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana