Proč došlo k zásahu proudem a chránič nereagoval?
Štefan Beláň:
Tak mne v souvislosti s touto událostí napadá kacířská otázka na všechny odborníky.
;)
Jak je to se zajištěním bezpečnosti při dotyku na živou část?
Opravdu proud zasaženou osobu nezabije?
Stačí všude doporučovaný proudový chránič 30 mA nebo je lépe používat chrániče 10 mA?
Co se stane, když tělem zasažené osoby bude procházet trvale proud pod hranicí vybavení, například 15-20mA, a zasažená osoba nebude schopná se sama od živé části oddělit?
:o 8)
Miloslav Janoušek:
Osoba bude kmitat v rytmu 50Hz, až se ukmitá a odpadne ;D :D
Jaroslav Hasala:
Podle mého přesvědčení i zkušeností by 230V proti zemi nemělo normálního, zdravého člověka zabít, pokud není zrovna v nějakých zvlášť nepříznivých podmínkách (třeba po kolena ve vodě :) )
Proud procházející tělem jsem nikdy neměřil, ale opakovaně se mi stalo, že jsem vlastním tělem vybavil chránič 0,03A, aniž bych vůbec něco podstatného cítil.
Asi to bude opravdu chtít ty dobrovolníky, bez nich pravdu nezjistíme ... :)
Alexandr Slavoníček:
MYSLÍM, ŽE BY SE ZDE NĚKOLIK DOBROVOLNÍKŮ UČITĚ NAŠLO!
MÁM SI DÁT PRÁCI A VYPSAT JMÉNA? NEBO SE PŘIHLÁSÍ DOBROVOLNĚ? TATO SKUTEČNOST MUSÍ BÝT ODHALENA ABY PROUDOVÉ CHRÁNIČE NECHRÁNILY ZASE AŽ PŘÍLIŠ MNOHO!
TO VÍTE DOBA JE ZLÁ, ŠETŘIT SE MUSÍ VŠUDE!
Miroš Jan:
TO Beláň.
No já to vidím tak, že ve hře je několik faktorů, ktreré ovlivňují možnost úrazu či smrti postižené osoby. Člověk se srdeční vadou to nepřežije. Zdravý jedinec pokud bude státt na suchém nevodivém podkladu to přežije.
Hovořím z vlastní zkušenosti. Rána to nebyla nijak silná.
Podle mne by chránič 10mA byl rozhodně nejlepší. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana