Za jakých okolností mohou být zásuvky pod umyvadlem?

<< < (10/11) > >>

Anton Nováček:
 (poklona)  všem za odpovědi a podnětnou diskuzi.
Pokud se do revizní zprávy dívám správně, nevidím uvedenou normu, na kterou se zde odkazujete. Můžete mi, prosím, vysvětlit, proč tomu tak je? Jen pro úplnost – revize byla provedena v únoru 2023.

Pavel Horský:
Citace: Anton Nováček  02.04.2025, 16:00

(poklona)  všem za odpovědi a podnětnou diskuzi.
Pokud se do revizní zprávy dívám správně, nevidím uvedenou normu, na kterou se zde odkazujete. Můžete mi, prosím, vysvětlit, proč tomu tak je? Jen pro úplnost – revize byla provedena v únoru 2023.

Těžko soudit, proč tam má uvedené zrovna normy, které zde předkládáte. Např. ČSN 34 1010 skončila v roce 1995. Že by tam bylo něco z té doby?
To asi ne, že?

Výčet ČSN je opravdu hoooodně slabý a chybí tam právě ona námi citovaná ČSN 33 2130 ed.4 (Vnitřní el. rozvody). Že by pouhá parodie na revizního technika? Ano, takových nepovedených revivalů RT je plná republika. Zřejmě jste na jednoho narazil a to je pak vždy těžké.

Pokud chcete docílit nápravy a nikdo se k tomu nemá, pak jim pohrozte, že se obrátíte na komoru soudních znalců a třeba to chytí hned jiný vítr. A když na to nebudou reagovat, tak tak proveďte. Určitě si to nenechte líbit! Takovým se prostě neustupuje.

pegas100:
Citace: Pavel Horský  02.04.2025, 16:46

Těžko soudit, proč tam má uvedené zrovna normy, které zde předkládáte. Např. ČSN 34 1010 skončila v roce 1995. Že by tam bylo něco z té doby?
To asi ne, že?

Výčet ČSN je opravdu hoooodně slabý a chybí tam právě ona námi citovaná ČSN 33 2130 ed.4 (Vnitřní el. rozvody). Že by pouhá parodie na revizního technika? Ano, takových nepovedených revivalů RT je plná republika. Zřejmě jste na jednoho narazil a to je pak vždy těžké.

Pokud chcete docílit nápravy a nikdo se k tomu nemá, pak jim pohrozte, že se obrátíte na komoru soudních znalců a třeba to chytí hned jiný vítr. A když na to nebudou reagovat, tak tak proveďte. Určitě si to nenechte líbit! Takovým se prostě neustupuje.

Na druhou stranu, nikde není předepsáno tam citovat všechny normy. To by potom RZ nebylo nic jiného než výčet norem.

Milan Hudec:
Praktický dotaz, jak budeš projektovat s chybama v ed.4?
Uvedeš dle.....,  s výjimkou....
Naprojektuješ jištění chráničem, kuchyň bez zásuvek, ke spotřebiči 6kW nakreslíš 1,5  a pod.?
Vymíníš se z normy celkově podpisem provozovatele?

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  02.04.2025, 17:07

Praktický dotaz, jak budeš projektovat s chybama v ed.4?
Uvedeš dle.....,   s výjimkou....
Naprojektuješ jištění chráničem, kuchyň bez zásuvek, ke spotřebiči 6kW nakreslíš 1,5  a pod.?
Vymíníš se z normy celkově podpisem provozovatele?

Milane, byť se to nezdá, jsem svým způsobem docela splachovací a na hovadiny reaguji tak, že se pak snažím řídit hlavně svým rozumem a zkušenostmi. Jinak bych z toho všeho už musel být v péči docenta Chocholouška.
Snažím se řídit normami, vyhláškami a zákony, ale když to pak dopadne např. jako s dlouho propíranou ČSN 33 2130 ed.4, nebudu si dělat problémy s případným odbočením od některých Švejkovin. Co se mi stane? Nic. A ať mě někdo napadne, že jsem neudělal vše pro bezpečnost provázanou s funkčností. Docela se na to těším.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana