Za jakých okolností mohou být zásuvky pod umyvadlem?

<< < (11/11)

Milan Hudec:
Nojo, ale selským rozumem a několika pokusy dojdeš k tomu, že zásuvka přímo pod umyvadlem je vlastně statisticky v nej.suchu, neberme poruchové stavy vody a katastrof.scén áře.
Zafabuluji, že onen požadavek je z doby, kdy se umyvadla neobjížděla silikonem, a skutečně za ně furt teklo.
Nicméně norma toto v potaz nebere, a musíme konstatovat závadu.

Jan Yossarian:
Citace: Milan Hudec  03.04.2025, 08:15

Nojo, ale selským rozumem a několika pokusy dojdeš k tomu, že zásuvka přímo pod umyvadlem je vlastně statisticky v nej.suchu, neberme poruchové stavy vody a katastrof.scén áře.
Zafabuluji, že onen požadavek je z doby, kdy se umyvadla neobjížděla silikonem, a skutečně za ně furt teklo.
Nicméně norma toto v potaz nebere, a musíme konstatovat závadu.

Vidím to úplně stejně! Ale norma je doporučující. Pokud to někdo subjektivně vyhodnotí jinak ... ale to jeo odpovědnosti za vlastní rozhodnutí. A to se moc nenosí, že?

Kamil Novák:
Toto vlákno jsem zaregistroval až teď, takže se zpožděním :

1) Citace: Jiří Schwarz  29.03.2025, 21:50

...Revizní zpráva není zákon, je to jakýsi názor na stav elektroinstala ce z hlediska bezpečnosti.
A pokud budou existovat dvě a každá bude tvrdit něco jiného, kdo to rozhodne?
V poslední době se opakovaně střetávám s tím, že : vy nám v RZ píšete, že je "to" špatně, ale náš bývalý RT měl názor,  že to tak může být.  (zle)
Odkdy je RT ten, kdo má mít nějaký názor?
Dle mého má RT znát předpisy a posuzovat s nimi skutečnost. Názor může mít politik... 

2) Citace: Pavel Horský  30.03.2025, 18:05

Já se tedy ptám zdejších RT...
b) není to v pořádku, jedná se o jasnou závadu s výhledem možného nebezpečí a výchozí revize by byla s resumé nevyhovujícího stavu s ohrožením bezpečnosti?
...Nebo máš ve svých revizních zprávách uvedeno "dle mého názoru"?
Přesně tak, jaký názor? Je to v rozporu s řadou EN 60439, potažmo u nás 33 2000-7-701, resp. 33 2130? Je. Tudíž za mne (a bez názoru),  samozřejmě b).

3) Citace: Jan Yossarian  03.04.2025, 12:24

Vidím to úplně stejně! Ale norma je doporučující.
Obávám se, že ČSN 33 2130 ed.4 se stala závaznou...

Pavel Horský:
Citace: Kamil Novák  27.04.2025, 00:31

3) Obávám se, že ČSN 33 2130 ed.4 se stala závaznou...

No jistě, jinak by nebyla normou sponzorovanou bez poplatku.

Jan Šus.:
Znovu se vrátím k umístění tlakového ohřívače vody po umyvadlem. Opravdu je bezppečnější mít zásuvku 20 cm vedle umývadla kam stříká a může týct voda, nebo ve skříňce pod umyvadlem kde voda nemůže ani vystříknout ani zatéct když je umývadlo zasilikované? Teď se nebavím o normě, ale co je více bezpečné? Já jsem raději porušil normu, umístil zásuvku do skříňky, revize byla absolutně bez problémů protože se dělala v době kdy tam to umyvadlo ani baterie nebyla. Prosím odborníky o vyjádření k bezpečenosti, ne k tomu co je normou povoleno a co ne.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana