Za jakých okolností mohou být zásuvky pod umyvadlem?

<< < (6/11) > >>

Miroš Jan:
Pavle, nerozčiluj se, to chce klídek. o:-)
Za mě, b) je správně. O0

pegas100:
Mě by zajímalo, když se tady někteří dušujete, jak to řešíte třeba se sprchou? V každé koupelně je pohyblivá sprch, od které po natažení + 120cm začíná zona 2. Proč projektujete v koupeně zásuvky a vypínače, když sprcha je cca 120+ 120=240cm. Vždyť v malých koupelnách začíná zona 2 pomalu v obývacím pokoji.

Radim Strycharski:
Není sprcha jako sprcha. Běžná koupelna má sprchový kout s vaničkou a nějakými dveřmi, což vymezuje prostor pro pobyt při sprchování. Pak je jedno, že je sprchová hadice třikrát delší než rozměr sprchového koutu.

Pavel Horský:
Citace: pegas100  31.03.2025, 13:43

Mě by zajímalo, když se tady někteří dušujete, jak to řešíte třeba se sprchou? V každé koupelně je pohyblivá sprch, od které po natažení + 120cm začíná zona 2. Proč projektujete v koupeně zásuvky a vypínače, když sprcha je cca 120+ 120=240cm. Vždyť v malých koupelnách začíná zona 2 pomalu v obývacím pokoji.

A vy se doma sprchujete s otevřeným sprcháčem? A nebo se chodíte sprchovat mimo sprcháč? To by vám přece s tou 120cm hadicí i šlo. Pak můžeme začít napadat i takové týpky, co si na sprchovou baterii nasadí 30m hadici a chodí s ní po bytě zalévat kytky. To abysme pak možná osadili celý byt osadili zařizováky s krytím min. IP44.
Promiňte za ty extrémy, ale vy jste si začal.   (drinks)

Václav Třetí:
Citace: Pavel Horský  31.03.2025, 07:54

Mě ale nezajímá praxe stejně tak, jak se to provádí u sousedů v Německu.

V tom je ale ta chyba. Proč se nezajímat, jak to dělají jinde. Tím myslím vyspělé země, nehledejme ale inspiraci v Asii a Africe. Zajímavé by byly také požadavky třeba v GB a některých dlaších vyspělých zemích.

Je oddálení zásuvky od umývadla 20 cm moc nebo málo? Stále se točíme na požadavcích, které jsou obdobné s ČSN 34 10 10, ale ta už je 60 let stará a 30 let neplatí.
Nebo se musíme vrátit ještě dále. Za První republiky nebývaly v koupelně zásuvky žádné - nebyly fény ani el. holící strojky - tudíž nebyly třeba. Pokud byla elektrická pračka, byla v prádelně. Ani vypínač se do koupelen nedával - byl vedle dveří zvenku. Pak byla legrace, když někdo zhasnul koupajícímu se.

Citace: Radim Strycharski  31.03.2025, 14:06

Není sprcha jako sprcha. Běžná koupelna má sprchový kout s vaničkou a nějakými dveřmi

Není - to je pravda, my máme doma i na chalupě v koupelně pouze vany s pohyblivou sprchou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana