Za jakých okolností mohou být zásuvky pod umyvadlem?

<< < (4/11) > >>

František Šohajda:
Citace

Nepředpokládám, že soudce bude odborník, takže by záleželo na tom, kdo přijde s jakým odborným posudkem a který právní zástupce přesvědčí soudce o svém výkladu svojí pravdy

Co jsem se dozvěvěl, tak který RT má lepšího právníka (nemusí být ani elektro) ten si argumenty najde.

PS:
(Nedávno jsem řešil černý odběr s majitelem nemovitosti (pronajatého) jednoho nočního baru,
kde někdo přehodil vodiče měření na byt,který byl pronajímán.Doš lo se na to až na rok.Majitel to
dal právníkovi a ten mě volal, měl dost velké znalosti z elměrového rozvaděče.Ptal jsem se ho, jak to ví,řekl že je vyučen elektrikář a dělával u EZ Brno na měření,dnes je JUDr...I tak se z elektrikáře stane advokát.... O0 )

pegas100:
Paradoxem je, že když si koupíte skříňku se zásuvkou, tak zásuvka v umývacím prostoru být může. Ale když ji tam dá montér, tak tam být nemůže.

Jirka Š. Svejkovský:
Ono to tak moc velký paradox není.
V případě maléru a soudní dohry, koho budou popotahovat? V prvním případě výrobce/dovozce, který prohlášením garantoval bezpečnost zařízení, ve druhém případě elektrikáře, který zásuvku namontoval, kam neměl.

Václav Třetí:
Citace: Milan Hudec  29.03.2025, 10:06

No, nevím nevím jestli bude mít vyjádření RT váhu k nápravě stavu

On se s tím nakonec smíří majitel nebo bydlící, protože náprava by nejspíš  nebyla jednoduchá ani levná. Navíc, co mám zkušenosti, tak lidi si neuloží ani několik zbývajících obkladaček na případnou opravu, na konci stavby nebo rekonstrukce musí vše na skládku, přeci to nebudou skladovat. Pak přijde nějaký problém a potřeba opravy a brečí jako želvy, že nemohou sehnat stejné obkladačky.

Citace: pegas100  30.03.2025, 09:15

Paradoxem je, že když si koupíte skříňku se zásuvkou, tak zásuvka v umývacím prostoru být může.

Když dva dělají  totéž, nemusí to být totéž - blbost lidmi stvořených zákonů.

Pavel Horský:
Já se tedy ptám zdejších RT...

a) je to v pořádku a jedná se o závadu neohrožující bezpečnost a ve výchozí revizi byste uvedli, že je revidovaná elektroinstala ce po stránce bezpečnosti schopna provozu?

b) není to v pořádku, jedná se o jasnou závadu s výhledem možného nebezpečí a výchozí revize by byla s resumé nevyhovujícího stavu s ohrožením bezpečnosti?

c.) nechali byste instalovat zásuvku v krytí IP44 s tím, že byste napsali vyhovující resumé?

Citace: Jiří Schwarz  29.03.2025, 21:50

Revizní zpráva není zákon, je to jakýsi názor na stav elektroinstala ce z hlediska bezpečnosti.

Jirko, promiň, ale musí se zeptat, zda jsi v pořádku?
Já měl doteď zato, že se jako RT řídíme min. požadavky, které jsou uvedeny nejen ve vyhláškách a zákonech, ale rovněž v normách a my bysme měli přihlížet k jejich stanovisku s tím, že si své osobní názory pak necháme na pokec u piva.
Nebo máš ve svých revizních zprávách uvedeno "dle mého názoru"?
To asi ne, že?
Ale přijde mi to tak.  :(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana