Co vše je u stávající LPS a nové FVE nutné vyhodnotit a mít zapsáno v projektu?

<< < (14/15) > >>

Pavel Horský:
Tak mě napadá...exist uje ve světě ještě nějaké jiné řemeslo, kde by vše tak hodně viselo na zákonech, vyhláškách a normách, ve kterých se pak vlastně 80% řemeslníků stejně nevyzná a ohýbají si vše podle svého uvážení? Řemeslo dělám 3/4 svého života a tak mohu říci, že jde pomalu, ale jistě do kopru. Je mi z toho všeho tak trošku smutno  :(   Když se tu vlastně ani nemůžeme shodnout co je VTZ a za jakých podmínek....to je konec  :(

Jan Franěk:
Osobně moc nechápu proč se máme dohadovat. Oficiální vyjádření mám v písemné formě od MPSV, byť s dovětkem o tom že konečné slovo má soud. mohu si o tom myslet co chci, ale zatím se zařídím podle tohoto dokumentu. Pro mne to tím prostě končí. Kdo jsem abych zpochybňoval vyjádření MPSV. Leda to dát k soudu a na to nemám čas a sílu. Jestli se někdo takový najde, popřeju hodně štěstí.

Petr Liskar:
Citace: Pavel Horský  06.07.2024, 09:40

Tak mě napadá...exist uje ve světě ještě nějaké jiné řemeslo, kde by vše tak hodně viselo na zákonech, vyhláškách a normách, ve kterých se pak vlastně 80% řemeslníků stejně nevyzná a ohýbají si vše podle svého uvážení?

Dá-li se zemědělství považovat za řemeslo, pak je to zemědělství.

Jan Palička:
Citace: Pavel Horský  06.07.2024, 09:40

Tak mě napadá...exist uje ve světě ještě nějaké jiné řemeslo, kde by vše tak hodně viselo na zákonech, vyhláškách a normách, ve kterých se pak vlastně 80% řemeslníků stejně nevyzná....

Všechna. Jen profesanti vidí svůj problém víc do hloubky. Kdybych tu měl napsat naplno názory našich právníků na některou legislativu, dostanu ban za hrubost.

I poměrně dobře připravené podklady se v průběhu projednáváni často posunou mimo původní představy. Implementují se předpisy EU, svoje si řeknou dotčené rezorty, poslanci v oboru naprostí laici požadují zapracovat pozměňovací návrhy, taky senát si přidá - ta tvorba je jako když pejsek s kočičkou pekli dort.

Výsledek je pak vidět třeba na současném stavebním zákonu, kdy byly  domácí studny a čističky zařazeny mezi "ostatní stavby" a proto se za jejich povolení i kolaudaci platí stejně jako za povolení stavby a kolaudace nemocnice či fabriky. Ohledně legislativy VTZ si pak už vůbec nedělám iluze o tom, že by někdo z lidí, kdo se na ní podílel, do hloubky tušil, o co jde

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  06.07.2024, 10:53

Osobně moc nechápu proč se máme dohadovat. Oficiální vyjádření mám v písemné formě od MPSV, byť s dovětkem o tom že konečné slovo má soud. mohu si o tom myslet co chci, ale zatím se zařídím podle tohoto dokumentu. Pro mne to tím prostě končí. Kdo jsem abych zpochybňoval vyjádření MPSV. Leda to dát k soudu a na to nemám čas a sílu. Jestli se někdo takový najde, popřeju hodně štěstí.

A tvoje otázka na MPSV vlastně zněla jak?
Máme zde kompetenční zákon, a z toho nevyplývá, že mají pod palcem "kdejakou zásuvku v RD".
Při troše fantazie si coby VTZ dokáži představit FVE s přeprodejem, tj.podnikání.. ........

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana