Co vše je u stávající LPS a nové FVE nutné vyhodnotit a mít zapsáno v projektu?
Radim Strycharski:
Myslím, že v bytovém domě (se SVJ) VTZ je. Viz § 6 odst. 1) písm. c) zák. 251/2005 Sb.
Milan Hudec:
Vzhledem k působnosti Ministerstva práce a sociálních věcí
a Státního úřadu inspekce práce se návrh zákona a navrhovaná pravidla nevztahují na zařízení
využívaná pro volný čas (prostředky lidové zábavy), na zařízení společné části domu
v bytovém domě a na nebytové prostory včetně bytů a rodinných domů v osobním vlastnictví.
Pavel Horský:
Citace: Radim Strycharski 03.07.2024, 20:26
To je právě ta zacyklená argumentace. Úplně stejně mohu tvrdit já, že hromosvod je prostě UTZ (drinks)
Ale napřímo tam zmiňován není...."zařízení elektrická jsou.....
Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec 04.07.2024, 07:47
Vzhledem k působnosti Ministerstva práce a sociálních věcí
a Státního úřadu inspekce práce se návrh zákona a navrhovaná pravidla nevztahují na zařízení
využívaná pro volný čas (prostředky lidové zábavy), na zařízení společné části domu
v bytovém domě a na nebytové prostory včetně bytů a rodinných domů v osobním vlastnictví.
Buď konkrétnější, jinak se z příspěvku stává jen nic neříkající bláto.
Teď nevím, zda se Tebou citované prostory řadí do VTZ nebo ne. Už v tom díky neurčitým příspěvkům začínám mít dobrý guláš.
Když na konci Tvého příspěvku čtu "včetně bytů a rodinných domů v osobním vlastnictví", začínám se bát toho, že se pak tedy nemusí dělat pravidelné revize na spol. prostory domu, hromosvody bytových domů, tanečních sálů atd.
Pak tu ale máme hasiče. (drinks)
Martin Babrňák:
omlouvám se skokem do této zajímavé diskuze, ale při pročítání jsem se trochu více zamyslel nad tím, že pokud v RD/bytu probíhá podnikání tak je pak EI v něm VTZ a začal jsem přemýšlet zda to mají obecně bez ohledu na obor a nebo to specifikují. Ještě jsem se do toho nepodíval, ale dovedu si představit dva naprosto protikladné příklady a to
Truhlář kterej má v garáži, která ej součástí RD udělanou dílničku a dělá na sebe a tudíž celej RD spadá pod VTZ a měl by tak dělat pravidelné revize dle tabulky
Grafik, kterej je na volné noze a dělá sám na sebe a k práci používá přenosný počítač i tablet a případně pak klasická média jako jsou pastelky atd, opět žijící v RD a i tam spadá onen RD pod VTZ byď tam třeba onen grafik skoro ani nepracuje jelikož si může svou práci vzít klidně ven do parku.
klidně mě odpálkujte, že vymejlším blbosti
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana