Co vše je u stávající LPS a nové FVE nutné vyhodnotit a mít zapsáno v projektu?
Milan Hudec:
Je to citace z důvodové zprávy k zákonu, je zde shrnuto o čem se tu vedou nekonečné debaty.
Povinnost provádění revizí neVTZ holt musíš hledat jinde.
Pavel Horský:
Citace: Martin Babrňák 04.07.2024, 08:20
Truhlář kterej má v garáži, která ej součástí RD udělanou dílničku a dělá na sebe a tudíž celej RD spadá pod VTZ a měl by tak dělat pravidelné revize dle tabulky
Grafik, kterej je na volné noze a dělá sám na sebe a k práci používá přenosný počítač i tablet a případně pak klasická média jako jsou pastelky atd, opět žijící v RD a i tam spadá onen RD pod VTZ byď tam třeba onen grafik skoro ani nepracuje jelikož si může svou práci vzít klidně ven do parku.
Myslím, že nevymýšlíte blbosti.
Mě to také napadlo.
Vezměme si např. paní, která má v RD pracovnu, kde na IČO lepí strašidýlka na zpětné zrcátko do aut. Je to řemeslná činnost a podniká. Zásuvka, která je používána k její činnosti, stejně tak jako osvětlení místnosti. Co pak?
Mám dojem, že se na toto téma můžeme bavit donekonečna a nic nevyřešíme.
Poslední slovo bude mít stejně soud a to bez ohledu na to, co někde řekl nebo napsal nějaký Horský, Hudec, Strycharski, Franěk, Liskat a další.
Já vycházím ze zásadního pravidla a tou je bezpečnost. Doporučuji provedení revizí všem s přihlédnutím k nebezpečí, které může absencí pravidelných kontrol nastat. A protože jsem měl "tu čest" koukat do očí otci, který zavinil svojí nedbalostí smrt svého syna, věřte, že vím o čem mluvím. Na ten výraz v jeho očích do své smrti nezapomenu.
Jan Palička:
Citace: Milan Hudec 04.07.2024, 07:47
Vzhledem k působnosti Ministerstva práce a sociálních věcí
a Státního úřadu inspekce práce se návrh zákona a navrhovaná pravidla nevztahují na zařízení
využívaná pro volný čas (prostředky lidové zábavy), na zařízení společné části domu
v bytovém domě a na nebytové prostory včetně bytů a rodinných domů v osobním vlastnictví.
Ano, to je citace z důvodové zprávy. Já jsem zase použil názory z právního komentáře k jednotlivým ustanovením zákona 250/2021 a vyhlášky 190/2022 z nám dostupného právního systému.
Takže je vidět, že největší pravdu má pan Liskar a dříve či pozdeji to skončí buď novelou nebo výkladem soudu.
Nicméně stále si nejsem jist, zda zákonodárce měl opravdu na mysli, že neVTZ přejde do VTZ okamžikem, kdy elektromontér sundá kryt zásuvky, aby přešlo zpět na neVTZ okamžikem, kdy jej opět přišroubuje. Už proto, že u neVTZ lze pochybovat o tom, zda na výměnu zásuvky volat odborně způsobilou podnikající osobu.
František Šohajda:
Další otázka?
Proč tedy, podle čeho nepřipojí RD distribuce bez aktuální revizní zprávy?
Když by nebyl RD VTZ?
Zákon je přeci nadřízen připojovacím podmínkám??
Martin Babrňák:
Citace: František Šohajda 04.07.2024, 10:50
Další otázka?
Proč tedy, podle čeho nepřipojí RD distribuce bez aktuální revizní zprávy?
Když by nebyl RD VTZ?
Zákon je přeci nadřízen připojovacím podmínkám??
¨
jestli jsem to pochopil dobře tak ve své podstatě dokud to distributor nepřipojí tak není onen RD a jeho EI uvedena do provozu a tudíž je to stále VTZ a pro to platí, že před uvedením do provozu musí být VRZ a tudíž na základě tohoto to distributor nepřipojí, ale myslím, že jemu stejně jde jen o revizi přípojného místa = elektroměrovéh o rozvaděče a dál ho to nezajímá co je za elektroměrem
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana