Za jakých okolností elektromontér použije ekologickou, ale dražší krabicovku?

<< < (2/4) > >>

Miroslav Minařík:
Nutno upřesnit, že ona "křehkost" není myšlená jako horší stav. Podle testů v laborkách WAGA je pevnost možná ještě lepší, než oranžová 221 "neeko". Tedy lidským vyjádřením, onu křehkost v praxi nepocítíme.

Doufám, že teď nevzbudím u Milana Hudce touhu po kladivu a rozbíjení eko 221. :-)

Jan Franěk:
Obecně mám z recyklovaného materiálu strach, pokud se bavíme o plastu. Nicméně velmi fandím firmám které eliminují odpad a recyklují. Viz nedávno návštěva v Koposu.
Wago je firma kvalitní a zatím mne nezklamali ničím. Výrobky vydrží více než samotný výrobce udává a to je známkou kvality. Pokud by začali například po nějakém čase praskat páčky, asi by mi to zase tolik nevadilo. Většinou je instaluji a už se k nim znovu nemusím vracet. Ale pokud Wago tvrdí že plast je ok, nemám prostě důvod se v tom více šťourat.

15% cenový rozdíl je na zvážení. Při pár svorkách to není podstatné, ale u velkých zakázek už to může nějakou roly hrát. Většina zákazníků totiž asi neocení tento přístup a upřednostní cenu, před ekologií. Bohužel. Ještě se musíme mnohému naučit  (whist) (bigbb)

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Franěk  14.05.2024, 11:58

Wago je firma kvalitní a zatím mne nezklamali ničím. Výrobky vydrží více než samotný výrobce udává a to je známkou kvality. Pokud by začali například po nějakém čase praskat páčky, asi by mi to zase tolik nevadilo. Většinou je instaluji a už se k nim znovu nemusím vracet. Ale pokud Wago tvrdí že plast je ok, nemám prostě důvod se v tom více šťourat.

Asi tak, asi žádný výrobce takového formátu si nedovolí vyrobit cokoliv, co by nesplňovalo deklarované vlastnosti. V případě Waga jsme si to ověřili už mnohokrát. V dobách, kdy ještě existovaly "časopisy" jsme navštívili v Německu několik laboratoří výrobců. Bohužel Wago to nebylo, ale způsob vývoje je v podstatě shodný. Skutečné parametry vždy překračovaly parametry deklarované trhu. Ale to je jiný příběh do jiného vlákna.

Milan Hudec:
Doporučuji uvést na pravou míru onu křehkost, informace v článku se perou mezi sebou a ještě s nadpisem.

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  14.05.2024, 21:06

Doporučuji uvést na pravou míru onu křehkost, informace v článku se perou mezi sebou a ještě s nadpisem.

A co jsem psal o tři příspěvky dříve?
Citace: Miroslav Minařík  14.05.2024, 10:29

Nutno upřesnit, že ona "křehkost" není myšlená jako horší stav. Podle testů v laborkách WAGA je pevnost možná ještě lepší, než oranžová 221 "neeko". Tedy lidským vyjádřením, onu křehkost v praxi nepocítíme.

Doufám, že teď nevzbudím u Milana Hudce touhu po kladivu a rozbíjení eko 221. :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana