Za jakých okolností elektromontér použije ekologickou, ale dražší krabicovku?

(1/4) > >>

Tým Elektrika:
WAGO: Nová zelená páčkovka 221-4xx
    WAGO na jaře na veletrhu představila krabicové svorky Green Line. Jsou vyrobeny z recyklovaného materiálu a využívají technologii depolymerizace pro dosažení plnohodnotného nového plastu. I přes mírně vyšší cenu jsou pro technika zajímavé zejména díky jejich udržitelnosti a snaze o ochranu životního prostředí. Jsou vhodné, když je prioritou ekologický aspekt a kde není vyžadována extrémní odolnost.

Související ...
    ... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
    ... zdroj s podrobnostmi videoklipu zde!

Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
   Za jakých okolností elektromontér použije ekologickou, ale dražší krabicovku?

Milan Hudec:
Mám neblahé zkušenosti s eko hmoždinkami, každá pátá rupne, takže odpadu a lidské práce hafo navíc, depolymerace taktéž vyžaduje dost energie....

Jan Yossarian:
Citace: Milan Hudec  14.05.2024, 08:46

Mám neblahé zkušenosti s eko hmoždinkami, každá pátá rupne, takže odpadu a lidské práce hafo navíc, depolymerace taktéž vyžaduje dost energie....

Mám to podobně. Je to docela k zamyšlení, žeWago přichází se stejnou svorkou jen eko. Myslím tím, že jiný výrobce seká novinky aby zaujal, příroda, nepříroda. A Wago neustále kopírované Čínou si nakráčí se starším modelem ale ekologickým.
Tak je to opravdu tak velká odpovědnost k životnímu prostředí nebo je to obchodní strategie kdy se uvažuje, že Čína se "depolymerizací" těžko prosadí?

Vtip je totiž v tom, že vyladěný proces pak takto vyráběný produkty dostane za čas na nižší cenu.
To je výzva Číně!  (drinks)

Jiří Kantner:
Vyváží horší mechanické vlastnosti materiálu svorek jejich ekologický přínos? nevzýšíme po pár letech jejich používání jen množství plastového odpadu?
A k otázce: elektromontér je použije tehdy, když mu to šéf nařídí (aby se firma tvářila víc zeleně) a nebo tehdy, když ho k tomu donutí vlastní ekologické svědomí.
Zelenou wagovku jsem v ruce neměl a těžko soudit jak moc se recyklát projevil ve zhoršených mechanických vlastnostech. pokud se po 10 nebo 15 letech při změnách nebo opravách elektroinstala ce stane,že většina těhle ekoproduktů se bude muset vyměnit, tak s tím běžte tam, kde slunce nezapadá. Problém všeho eko začíná v oné zvýšení ceně, která odráží vyšší energetickou náročnost nebo pracnost procesu výroby a jde proti původnímu záměru.

Petr Chalupa_:
Cítil bych asi i nutkání o tom informovat zákazníka a nechat konečné rozhodnutí na něm. Buď vám nabídnu levnější a léty prověřené, nebo nové, dražší a křehčí, které jsou eco, ale u kterých vám spolehlivost přečtu pouze z letáku. Jak by si asi zákazník vybral? Problém vidím v té ceně. Pokud by tu novou z recyklátu zvládli vyrobit levněji, než tu stávající, bylo by to vyřešeno. Věřím, že každý by ji dal šanci. Třeba postupně, ale časem by se ukázalo, že je i po letech pořád dobrá (wagu věřím) a dalo by se na eco provedení přejít. Cíl by byl splněn a ekologové by mohli jásat  O0

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana