Co způsobuje přetoky do distribuční sítě?
Jiří Schwarz:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 11.03.2024, 22:12
.. zítra se jdu ponořit do problému (rukama).
...
Šikové ruce jsou fajn, ale tady by více prozradil analyzátor sítě a ověření fázového posuvu mezi napětím a proudem u různých zařízení v různých režimech provozu
Martin Kurka:
Teď jsem si uvědomil, že brždění soustruhu protiproudem energii nevyrobí, jen enormě spotřebuje.
Ještě jsem se mimo zdvihadel setkal u motorů se dvěma způsoby parazitní výroby energie. Průvan na ventilátoru a oběhové čerpadlo topení zpětně přetlačované protitlakem výkonného čerpadla z teplárny. Tam byla výroba energie čerpadlem dokonce tak veliká, že vypadávala tepelná ochrana oběhového čerpadla.
Hledání spotřebiče se prakticky omezí na spotřebič, který jednak může rekuperovat a jednak z provozního hlediska pracuje když ostatní spotřeba vůbec nejede. Jinak by parazitní výrobu zbaštila trvalá spotřeba dílny.
Takže je to buď velmi krátkodobá a velmi intenzivní zpětná dodávka, nebo častá malá dodávka v období kdy dílna prakticky vůbec nepracuje a nesvítí a nic nespotřebovává (třeba těžká roletová vrata, nůžková nakládací rampa, vrátek s ruční kočkou apod.).
Při hledání asi dost omezíte běžný provoz dílny. Jde o to, jsetli se takové hledání vyplatí, jestli penále není menší ztráta.
Lukáš Rotrekl:
Citace: Václav Třetí 11.03.2024, 19:13
Nejsou v místě časté poruchy - výpadky ? Dobíhající motory strojů mohou něco vygenerovat, nezabrání tomu ani ovládání stykačem, ten nějakou dobu přidrží také vygenerovaným proudem.
Ten přechod mezi motorickým a generátorickým chodem je/může být natolik rychlý, že ty stykače nestihnout odpadat?
Václav Třetí:
Citace: Martin Kurka 11.03.2024, 23:18
Teď jsem si uvědomil, že brždění soustruhu protiproudem energii nevyrobí, jen enormě spotřebuje.
Sakra, máte pravdu, ono se to točí opačně! Chybička se vloudila.
Jirka Š. Svejkovský:
Je to relativně malá dílna, omezení nevadí.
Mrknu, co provozovateli zaslali, popřípadě z nich zkusím vyrazit podrobnosti. Problém může být v tom, že penále posílá obchodník, detaily má distributor.
Dneska zkontroluju všechny vypínače, jestli vypínají všechny fáze. Pak se podívám po nějakém analyzátoru.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana