Co způsobuje přetoky do distribuční sítě?
Jiří Kantner:
S tou cirkularkou jste mě přivedl na jednu myšlenku. Motor cirkulárky může mít nějakou nadměrnou nesymetrii - načaté vinutí, které by mohlo způsobit zmíněný problém. Další možné úskalí může být při rozběhu motoru, kdy spínač nemusí spojit všechny 3 fáze naráz. Nevím jak se přesně vyhodnocuje měření čtvrthodinovýc h maxim ale mírně opožděné spínání jedné fáze během rozběhu může způsobovat problém. Uvědomil jsem si že sám provozuji jednu malou cirkulárku, kterou jsem před více než 30 lety opatřil velmi jednoduchým rozběhem, kdy se motor připojí na jednu fázi přes výkonový odpor a po dosažení určitých otářek se tento odpor přemostí spínacím kontaktem. Je to prasárna ale docela dobře to řeší problém poddimenzované ho klínového řemenu. Tohle řešení by určitě vliv na čtvrthodinová maxima dodávky mělo. Dovedu si představit že zvýšený přechodový odpor na jednom kontaktu vačkového spínače může u silného motoru způsobit takové excesy v měření.
Juraj Rojko:
Citace: Jan_Manak 13.09.2024, 07:44
K tomu zapojení: jako udělat to tak, aby ten okruh bral pořád ze sítě a nebyl napájen FVE, chápu to správně?
Chápete to správně. Minimálně si tím můžete ověřit zda jdete po správné stopě.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana