Co způsobuje přetoky do distribuční sítě?
Jan Kelbich:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 12.03.2024, 17:52
Takže, jestli to chápu správně, nemá-li ve smlouvě slovo o přetocích, budou hodnotu přetoků ignorovat?
Minimálně ji budou zpoplatňovat tak, jako by to byl odběr.
Martin Škopek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 12.03.2024, 16:50
Banky:
1.8.1 T1: 355 kWh
1.8.2 T2: 1 kWh (nemá HDO)
2.8.0 (dodávka): 3 kWh.
Nejedná se pouze o odečet stavu elektroměru místo spotřeby za nějaké období?
Pak by mělo být každý měsíc již stejná hodnota u NT (1 kWh) a dodávky (3 kWh) a uvedené hodnoty 1 a 3 kWh jsou hodnoty z počátečního ověření elektroměru. A pak by se o přetoky nejednalo.
Ono je třeba rozlišit dle legislativy i pojmy "neoprávněně dodaná elektřina" a "překročení rezervovaného výkonu".
Pan montér s cenou 1800 Kč tedy pravděpodobně myslel přetok do DS ("překročení rezervovaného výkonu); platná cena je letos 2 034 Kč/kW/měsíc bez DPH. Pokud by se jednalo o "neoprávněně dodanou elektřinu", pak by se k uvedené ceně připočítala ještě cca 1000 Kč/MWh bez DPH + nějaký administrativn í paušál...
Juraj Rojko:
Citace: Martin Škopek 12.03.2024, 18:04
Ono je třeba rozlišit dle legislativy i pojmy "neoprávněně dodaná elektřina" a "překročení rezervovaného výkonu"...
V tomto případě zřejmě není žádná smlouva o rezervovaném výkonu. Je tedy vůbec možné mluvit o překročení rezervovaného výkonu? U výroben je určitý limit (300W/2f), který není zpoplatňován. Jak je to v případě odběrného místa bez výrobny. Platí to také? Cena za neoprávněně dodanou energii je tak nízká, že jsem se ještě nesetkal s tím, že by byla malovýrobcům vyúčtovaná. Máte informace, zda, případně kdy, k tomu v praxi dochází?
Jan Kelbich:
Jelikož jste znalec oboru ENERGETIKA a ELEKTROTECHNIK A, prosím, mohl byste to vysvětlit podrobněji ?
Citace: Martin Škopek 12.03.2024, 18:04
Ono je třeba rozlišit dle legislativy i pojmy "neoprávněně dodaná elektřina" a "překročení rezervovaného výkonu".
Pan montér s cenou 1800 Kč tedy pravděpodobně myslel přetok do DS ("překročení rezervovaného výkonu); platná cena je letos 2 034 Kč/kW/měsíc bez DPH. Pokud by se jednalo o "neoprávněně dodanou elektřinu", pak by se k uvedené ceně připočítala ještě cca 1000 Kč/MWh bez DPH + nějaký administrativn í paušál...
Protože :
a) překročení rezervovaného výkonu by přeci neměl umožnit instalovaný jistič před elektroměrem,
b) Jaký fyzikální význam má mít údaj 2 034 Kč/kW/měsíc ? Mě po přepočtu vychází 0,00278445142610731Kč/Wh, tj. 2,78445142610731 Kč/KWh.
c) 1000 Kč/MWh je 1 Kč/kWh, když připočteme DPH, celkově to bude asi přijatelné (řádově srovnatelné s odběrem)
d) není mi jasné, zda se hodnoty načítají kontinuálně, tj. integrují se v čase, nebo jsou to 1/4 maxima
Můžete mi (nám) to objasnit ?
Jan Kelbich:
Citace: Juraj Rojko 12.03.2024, 18:48
Cena za neoprávněně dodanou energii je tak nízká, že jsem se ještě nesetkal s tím, že by byla malovýrobcům vyúčtovaná. Máte informace, zda, případně kdy, k tomu v praxi dochází?
No, co já vím, tak je naopak brutálně vysoká. Někde jsem také zaregistroval hodnotu 1800 Kč/kWh. Na to stačí chybička, které si celý rok náhodou nevšimnete a faktura bude v řádu milionů Kč.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana