Jsou opravdu všichni majitelé RD odpovědní za své elektroinstalace?

<< < (9/14) > >>

Jan Bocek:
Citace: Milan Hudec  08.03.2024, 11:17

Pozor, vyhl.20/1979 určuje VTZ srozumitelně, byty tam nepatřily již tenkrát.
(1) Vyhláška je závazná pro organizace, na které se vztahuje působnost orgánů státního odborného dozoru nad bezpečností práce,1) a pro právnické a fyzické osoby, které vykonávají podnikatelskou činnost podle zvláštních předpisů6) (dále jen "organizace").

Myslím, že pořád mícháme hrušky s jablkama.
Revizní technik elektro reviduje elektrická zařízení v rozsahu svého oprávnění. Ideálně když to má bez omezení. Ale i to nejnižší oprávnění s E2A může revidovat EZ v oblasti RD a bytů. A VR EZ před uvedením do provozu ještě nikdo nezrušil.

Z toho úhlu pohledu je mi ( jako RT) dělení elektrického zařízení na VTEZ a ostatní  zcela nepodstatné.

Navíc V20/79 byla zrušená v roce 2010 a nahrazená V73/2010 a ta zase byla zrušena 2021 a nahrazená Z250/21.

Proto myslím, že i tato diskuse na takové téma je zcela akademická a zbytečná.

Milan Hudec:
Revizní technik má oprávnění revidovat VTZ a ne nějaké byty, ty revidovat asi může, ale nesmí do akce tahat ono VTZ, stejně tak může neVTZ revidovat "kdokoli" kdo v případě průs.dokáže že je na elektriku odborník.

Pavel Horský:
Prosím, kde najdu shrnutí o tom, že byty a RD nepatří do VTZ? Rád bych si to uložil do compu a pak používal jako argumentaci. Jaksi se mi to stále nedaří najít.

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  10.03.2024, 09:26

Prosím, kde najdu shrnutí o tom, že byty a RD nepatří do VTZ? Rád bych si to uložil do compu a pak používal jako argumentaci. Jaksi se mi to stále nedaří najít.

Hezky to má na stránkách p.Hlavatý.
Zde v diskuzích najdeš také pár vláken.

František Šohajda:
Asi to tady špatně píšeme......
Revizní technik elektro má oprávnění na VTZ i ostatní elekto i hromy,statiku!!
Jsou hromy a statita také VTZ?? :(
Jak RTE může stejně dělat i spotřebiče, které nejsou VTZ......
Na všechno dle svého osvědčení.
Možná se hledá něco, co nějak špatně napsali do zákona 250 a NV 190,194....
Čeština má něco, co jiné řeči nemají...může,musí,možná,má a další...co pak změní celý smysl věci!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana