Je riziko koupě čínského klonu místo originálu u jističů běžných značek?
Miroslav Minařík:
Citace: Michal Hl. 25.02.2024, 18:51
Tak samozřejmě, že tam nechci dát čínský klon. To bych tam už rovnou mohl dát tomzn či jinou čínu za pade. Spíš mi jde o to, jestli se už někdo setkal s tím, že viděl někde čínskou kopii, která se tvářila jako originál. Přeci jen třeba víc bych to čekal u B16 jističe, kterého se prodají spousty, nebo (jističo)chrániče, kde lze dosáhnout většího cenového rozdílu , než třeba ten vypínač.
Vím, že allegro je něco jako mall/amazon a další. Prostě mi nejde do hlavy ta cena. Zde je na allegro firma, hodnocení má 99.6 % pozitivní, což působí dobře. Jak to ale, že v českých eshopech je všude cena za hager SBN380 1500-1700 a tady jen 600, pokud by to měl být fakt nový originál. To mi přijde levné i na nepoužitou vratku z nějaké stavby. Nechci dávat odkaz kvůli reklamě, ale na allegro je ten vypínač jen u jednoho prodejce, kdyby se chtěl někdo podívat.
Na prodejní slupce B2C lepší cenu kvalitního zboží nenajdete. A srovnávat ceny nebo číst recenze na tento druh zboží je především zábavné, než k něčemu užitečné. Elektrikář profík nakupuje např. v Elkov, Elfetext, Sonepar, K&V Elektro ... a původ ani cenu neřeší, protože se tam žádné fejky ani objevit nemohou.
Tady takové "srandy" o který se zmiňujete si riskne koupit domácí bastlíř aby ušetřil. Je mu jedno odkud, od koho, záruka nezáruka. Raději poproste nějakého renomovaného elektroinstala téra ať vám to koupí na svůj účet, než dělat takový fakt zbytečný průzkum. To myslím opravdu jako přátelskou radu.
Jiří Schwarz:
Citace: Miroslav Minařík 25.02.2024, 19:44
... Elektrikář profík nakupuje např. v ... a původ ani cenu neřeší...
Každý máme nějaké osvědčené partnery, kteří si nepotřebují kazit jméno tím, že budou prodávat nějaká brak...
A pokud dojde k reklamaci, tam se také dá posoudit s kým jít dál a od koho raději utéci
Jan Franěk:
Kdysi jsem se napálil s "novou" a i pro mne do té doby jednou osvědčenou značkou a stálo mě to několik výjezdů, nas..ých zákazníků a problémy s reklamacemi. Po těchto drahých zkušenostech jsem se vrátil k osvědčeným značkám a nákupům ve velkoobchodech . Nemám chuť dále ztrácet čas se zmetky které mne ve finále stojí mnohonásobně více peněz a ztrátu důvěry zákazníka. Preferuji prostě produkty - instaluj a zapomeň. Myšleno tak, že není potřeba reklamací a zákazníci se rádi vrací.
Kdysi se mi dostal do ruky jistič který nápadně připomínal známou značku. Po poradě s kolegy jsem provedl srovnání a pitvu. Klon byl o cca 1/4 lehčí a pitva ukázala "odlehčení" důležitých vnitřních částí, které stojí za dlouhou životností a spolehlivosti jističů. Na bezpečnostních prvcích šetří jenom ti co nevidí dál než do další výplaty a řemeslníci co své zákazníky okrádají.
Václav Třetí:
Co znamená "čínský klon"? Obvykle je to plagiát vyrobený za účelem někoho okrást! To slušný řemeslník nedělá. Okrást lze nejen finančně, ale také na bezpečnosti a spolehlivosti.
Pavel Horský:
Citace: Václav Třetí 26.02.2024, 05:26
Co znamená "čínský klon"?
Jako klon zde může být myšlen i výrobek rádoby stejných parametrů s jiným názvem jako je např. u nás již méně obchodovatelný CHINT a nebo hojně obchodovatelný NOARK, který je v majetku Čínského megaobchodníka . Mě se toto nesmírně šprajcuje už je díky myšlence na to, že bych koupí některého z těchto výrobků podpořil zemi, kde jsou potlěčována lidská práva a člověk nic neznamená.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana